Dziski Napisano 17 Maja 2006 Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Niedawno zakupiłem i użytkuję ten rowerek. Właśnie przejechałem pierwsze 100km, więc czas na pewne podsumowanie Rowerek świetny, śmiga jak dziki. Od razu po zakupie wymieniłem seryjne opony na semi-slicki, ze względu na planowane wypadu asfaltowe. Rower (oprócz hampli) ma pełne Deore, które sprawuje się nieźle - na pierwszym przeglądzie trzeba będzie tylną przerzutkę minimalnie podregulować. Hamulce - mogłyby być nieco skuteczniejsze - ale to też jak przypuszczam kwestia regulacji. Niestety - pojawiły się trzeski w supporcie - mam nadzieję, że da się je usunąć! Amorek - Suntor xcp75 - jest jak dla mnie idealny. Jest dość sztywny,ale jednak poprawnie wybiera większe nierówności. Posiada dodatkowo też regulację, więc jakby co to można się tym pobawić. Jeździłem przed zakupem, m.in. na rowerku, który miał amorek RST Capa T6, który jak na moje 78kg był zdecydowanie za miękki. Siodełko - pomimo iż wygląda na masakrycznie niewygodne to po wycieczce 20km nie czuję się "niekomfortowo" ;-) Choć zastanawiam się jak moje "tyły" zniosą trasę np.60 km. - Na marginesie - jakie siodełko - żelówkę polecilibyście? Ale jednoznacznie moge stwierdzić, że --- nigdy już nie wsiądę na makrokesza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziski Napisano 18 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 W związku z wymogami gwarancji, przed upywem 3 miesięcy od zakupu musiałem oddać rowerek na płatny (niestety) przegląd. Wczoraj odebrałem go. Wg informacji otrzymanych od serwisującego go Pana zrobiono: - wycentrowano koła, - wyregulowano przerzutki, - wyczyszczono i dokręcono suport, ponieważ przy silniejszym nacisku na pedały dochodziły z niego jakieś hałasy. Rowerek był oddany do przeglądu po przebiegu 276 km. Większość km była zrobiona po kieskiej jakości drogach otwardzonych, troszkę jazd po jakiś piaskach i więcej po lasach. Potwierdzam, że przedni hampel jest kiepski w swej skuteczności. W necie znalazłem info o użytkowniku, który w swoim Pro 39 ma założone Avidy SD5 i bardzo chwali ten zestaw. Pomyślimy nad tym w przyszłym sezonie Poza tym siodełko - niby wygodne, ale jednak... Chyba zafunduję sobie jakąś żelówkę. Co do amorka - to nie bardzo mogę się wypowiedzieć jak sprawuje się w trudniejszym terenie, ale do mojego sposobu użytkowania nadaje się znakomicie. Nie myślę nad jego wymaną. Jest dość twardy i nie nurkuje zbytnio przy hamowaniu ani nie pompuje przy podjeżdżaniu pod górę. Jak na razie jestem bardzo zadowolonym użytkownikiem Wheelera. Pozdrawiam ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.