MokryxD Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Witam. Niedawno przeszła mi myśl o zakupie pulsometru. Czy informcja o tętnie i strefie dużo daje podczas trenigngu (robienia bazy na przyszły sezon) oraz na maratonach? Patrzyłem na ofertę firmy Sigma, ponieważ mam od nich licznik, z którego jestem zadowolony, jednak nie wiem, jakie funkcje są potrzebne, a jakie są całkowicie zbędne. Możecie pomóc wybrać w miarę niedrogi sprzęt najlepiej około 100zł, maksymalnie 150zł. Dobrze by było, żeby w zestawie była podstawka na kierownicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 http://allegro.pl/pulsometr-sigma-pc-15-11-pl-instrukcja-4-kolory-i3399143314.html ten będzie dobry w tym przedziale cenowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 28 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Kolega Bigos także mi go polecał. Ale z tego co zdążyłem się zorienotwać na rynku jest on sprzedawany bez podstawki na kierownicę. Czy jest ona niezbędna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marf Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Proponowałbym sigma pc 25.10 nieco droższy ale ma kodowanie co jest bardzo przydatne, zwłaszcza jeśli planujesz używanie na maratonach. Generalnie bardzo popularny sprzęt, ma dobre opinie, cena chyba coś około 160 zł http://mathmed.blox.pl/2011/04/Recenzja-pulsometru-Sigma-PC-2510.html Ewentualnie szukaj używki na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Podstawka pod kierownicę nie jest niezbędna, ale jak nie lubisz nosić zegarków, albo chcesz obserwować cały czas strefy i tętno to wtedy jej przydatność gwałtownie rośnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 28 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Ta Sigma 25.10 mnie zaciekawiła. Cena wzrasta względem 15.11 + podstawka o 5zł, czyli niewiele. Ten sygnał kodowany dużo daje? Jeżeli to ma znaczenie to w przyszłości planuję licznik bezprzewodowy (prawdopodobnie wersja STS). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marf Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Pulsometr bez kodowanego sygnału będzie łapał sygnał z innych urządzeń bezprzewodowych w pobliżu i pokazywał skoki/przekłamania pulsu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 · Ukryte przez safian, 29 Lipca 2013 - Brak powodu Ukryte przez safian, 29 Lipca 2013 - Brak powodu Jesli jeszcze nie kupiles, a bylbys zainteresowany to mam do sprzedania Sigma Onyx Fit (z uchwytem na kierownice) ...oddam za 120pln Odnośnik do komentarza
zed Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 W zeszłym tygodniu w Lidlu (Giżycko) widziałem pulsometry za chyba 60zł, szczegółów nie znam, bo nie przyglądałem się - forma zegarka + czujnik na klatkę piersiową chyba, wyglądał ładnie. Kupiłem wtedy licznik rowerowy i działa całkiem przyzwoicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktotek Napisano 29 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Kupiłem z ciekawości pulsometr, który jest aktualnie w Lidlu. Kosztuje 60zł. Uchwyt na rower ma. On nie jest niezbędny, ale zegarki na ręce podczas jazdy na rowerze to trochę dyskomfort. Z tym lidlowym zrobiłem zaledwie kilka tras 50-100 km. Pasek piersiowy wygodny, wygląda na trwały. Żadnych problemów z sygnałem. Sam zegarek estetyczny i fajny. Jedynie co mi się nie podoba to hmmm - jego szkiełko jest bardzo połyskliwe, trochę jak lusterko, jak się jedzie np. pod drzewami czytelność tego ekranu nie jest tak dobra jak w liczniku Sigmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.