Skocz do zawartości

[Pulsometr] Niedrogi dla amatora.

MokryxD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Niedawno przeszła mi myśl o zakupie pulsometru.

Czy informcja o tętnie i strefie dużo daje podczas trenigngu (robienia bazy na przyszły sezon) oraz na maratonach?

Patrzyłem na ofertę firmy Sigma, ponieważ mam od nich licznik, z którego jestem zadowolony, jednak nie wiem, jakie funkcje są potrzebne, a jakie są całkowicie zbędne.

Możecie pomóc wybrać w miarę niedrogi sprzęt najlepiej około 100zł, maksymalnie 150zł. Dobrze by było, żeby w zestawie była podstawka na kierownicę.

Ta Sigma 25.10 mnie zaciekawiła. Cena wzrasta względem 15.11 + podstawka o 5zł, czyli niewiele.

Ten sygnał kodowany dużo daje? Jeżeli to ma znaczenie to w przyszłości planuję licznik bezprzewodowy (prawdopodobnie wersja STS).

W zeszłym tygodniu w  Lidlu (Giżycko) widziałem pulsometry za chyba 60zł, szczegółów nie znam, bo nie przyglądałem się - forma zegarka + czujnik na klatkę piersiową chyba, wyglądał ładnie. Kupiłem wtedy licznik rowerowy i działa całkiem przyzwoicie.

Kupiłem z ciekawości pulsometr, który jest aktualnie w Lidlu. Kosztuje 60zł. Uchwyt na rower ma. On nie jest niezbędny, ale zegarki na ręce podczas jazdy na rowerze to trochę dyskomfort. Z tym lidlowym zrobiłem zaledwie kilka tras 50-100 km. Pasek piersiowy wygodny, wygląda na trwały. Żadnych problemów z sygnałem. Sam zegarek estetyczny i fajny. Jedynie co mi się nie podoba to hmmm - jego szkiełko jest bardzo połyskliwe, trochę jak lusterko, jak się jedzie np. pod drzewami czytelność tego ekranu nie jest tak dobra jak w liczniku Sigmy.    

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...