SanFable Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Witam, aktualnie posiadam takie okulary UVEX PHEOS http://allegro.pl/okulary-przeciwsloneczne-uvex-pheos-dobre-na-rower-i3414813686.html ogólnie bardzo wygodne, przewiewne, ale brakuje mi polaryzacji tak więc jakie okulary możecie polecić? co muszą mieć? filtr oraz polaryzacja, no i mają być "duże" i wygodne, czyli żeby nie zasłaniały mi widoków budowę okularów to chciałbym taką, która to umożliwia np. http://allegro.pl/arctica-s156-okulary-polaryzacyjne-letnia-promocja-i3382056776.html tylko tutaj nie jestem pewny co do tych gąbek na górze, w uvexach jak jechałem i stanąłem to góra okularów zaparowała O_o ale jak ruszyłem dalej to już było ok... ta gąbka nie będzie powodowała parowania? dostanę za 50-70zł takie okulary? czy jednak trzeba wydać tą stówkę ? onkretne propozycje? co myślicie o tych arcticach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Polecam Accent Cobra - mam i są świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Ja od dwóch lat mam taki: http://allegro.pl/okulary-przeciwsloneczne-goggle-878-wyprzedaz-30-i3406558831.html Tyle że starszy model. Nie rysują się za bardzo, a praktycznie prawie wcale. Kupiłem je z jednym zestawem szkieł - tylko kat-3 przepuszczają do 20% światła idealne na słoneczne dni ale po wjechaniu do lasu trochę ciemno. od dwoch lat planuje dokupić szkła żółte/ rozjaśniające ale nie mogę się zabrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SanFable Napisano 28 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 hmm a coś bardziej odkrytej konstrukcji? obawiam się, że mają małe szkła i nie będę widział "wszystkiego" a to bardzo lubię w tych moich uvexach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Wbrew temu jak wyglądają są przeznaczone na rower i nic nie wchodzi w pole widzenia. Dodatkowo górna ramka jest dosyć wysoko i nie widać jej nawet jadąc z pochyloną głową... Nie chcę na siłę polecać, ale jakbyś miał gdzieś sklep stacjonarny i możliwość przymiarki to warto sprawdzić. Świetnie ostrzą obraz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SanFable Napisano 28 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 dokładnie to chciałem usłyszeć noo a sklep to ja byłem i tam były po 30zł.... no polaryzacje to miały... ale były "ciasne" jak... tak więc dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Js kupiłem na wyprzedaży w jakimś go-sport w m1 w Krakowie końcem sierpnia czy początkiem września xa ~45zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.