Skocz do zawartości

[opony] dobór opon

Speedx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Posiadam rower mtb, rozmiar kół 26 cali, chciałbym kupić jakies koła lub same opony które były by najefektywniejsze na asfalcie, licze na jakies propozycje (z allegro) :).

Napisano

A Co masz z tymi nie tak? kola to kola opony raczej do wymiany jesli masz MTB

Tak, chodzi o opony. Jakieś propozycje?

Napisano

Jeśli koła chcesz typowo na asfalt to lepiej poszukasz sobie sam bo zasada jest bardzo prosta: Jak najwęższe opony i jak najmniejszy bieżnik :) nie ma żadnej filozofii, bierzesz pierwsze lepsze tańsze, z niższych półek cenowych wszystko ten sam pies

Napisano

Tak jak kolega wyzej, im wezsze tym lepiej. A jezeli wezmiesz juz takie ze nie maja w ogole bieznika to beda najlepsze. Ile masz do wydania na dwie sztuki? Moze bym cos poratowal i dal dobra propozycje.

Napisano

Musisz spisac wymiary obreczy i jak bedziesz w sklepie z oponami to musisz zobaczyc z boku opony wymiary, powinny byc te same. Co do opon to podaj maksymalna cene za 2 sztuki a ja tobie dam link do prawdopodobnie odpowiednich gum. (allegro)

Napisano

Co do ceny to do 150zł,ale im tańsze tym lepiej, a wewnętrzna szerokość obręczy to 19mm, to jaka musi być szerokośc opony?

• Mod Team
Napisano

Ile chcesz wydać na komplet opon? Czy chcesz jeździć tylko po asfaltach, czy będziesz też wjeżdżał w lekki teren? Jeździsz w mokrych warunkach, w błocie, czy tylko jak jest sucho?

Napisano

Przeciez takie sa tylko na allegro. To jest oczywiste ze jak bedzie na powaznie kupowal owy model to wezmie swoj rozmiar. Z takim rozrzutem cenowym bo prosil o jak najtansze to mu dalem dosc dobre i w tanie. Drugie dalem mu drozsze bo chcial do 150zl a Marathony wydaja mi sie dobre, sa przyczepne i nawet jesli go zlapie deszcz to bedzie ciezej o wypierdzielenie sie.

• Mod Team
Napisano

http://allegro.pl/schwalbe-marathon-26x1-75-opona-drutowa-i3382696629.html

lub

http://allegro.pl/opona-continental-touring-plus-559-x-47-wroclaw-i3371899403.html

a jak chcesz bardziej budżetowo, to chwalona tutaj na forum Kenda Khan:

http://allegro.pl/opona-26x1-75-kenda-khan-k935-opony-k-935-uniwersa-i3406847016.html

PS.

To jest oczywiste ze jak bedzie na powaznie kupowal owy model to wezmie swoj rozmiar.

Z praktyki wiem, że dla niektórych użytkowników tego forum, to wcale nie jest takie oczywiste. :)
Napisano

Z praktyki wiem, że dla niektórych użytkowników tego forum, to wcale nie jest takie oczywiste.

No dobra ;)
Off topic do adamosa: Byles na V zlocie forumrowerowe.org? :D

Napisano

Rubena 26x1.5 lub Kenda Kwest 26.1.5, 1.25 musiałbyś dętki wymieniać bo na 1.5 sie upcha, to są te z tańszych ja mam rubene i nawet spoko, duża różnica sam wymieniłem na szosówki polecam

Napisano

Ja od 7 sezonów jeżdżę na Smart Sam. Bardzo uniwersalna opona. Dobra na teren i na miasto.

Rubena 26x1.5 lub Kenda Kwest 26.1.5, 1.25 musiałbyś dętki wymieniać bo na 1.5 sie upcha, to są te z tańszych ja mam rubene i nawet spoko, duża różnica sam wymieniłem na szosówki polecam

na miasto dobra jest też kenda wormdrive - lekka i szybka

można też pomyśleć o schwalbe hurricane, szybki semi slick a i w lekkim terenie da radę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...