zait Napisano 28 Lipca 2013 Napisano 28 Lipca 2013 Witam, Poszukuję saszetki pod siodełko lub jakiegoś sprytnego plecaka. Cała inwestycja tak do 100zł. Jeżdżę głównie krótkie trasy potrzebuje to na klucze telefon, mała butelke z wodą, klucze itp. Z saszetek znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/saszetka-rowerowa-pod-siodelko-rower-torebka-i3408370714.html A co do plecaków to nie mam typów.
Mod Team adamos Napisano 28 Lipca 2013 Mod Team Napisano 28 Lipca 2013 Zaproponowany przez ciebie Deuter tez jest OK, ale obecnie najpopularniejsza torebką podsiodłową jest ten TOPEAK Areo Wedge. http://www.cyklotur.com/akcesoria/torby-i-sakwy/torby-rowerowe/podsiodlowe/p,torebka-aero-wedge-pack-topeak,41618.htmlMam i używam w rozmiarze M. Nie mam słów zastrzeżeń - sprawdza się bardzo dobrze. Znajdziesz sporo o niej na forum.Chyba nawet ktoś recenzję napisał. Użyj wyszukiwarki.
piotreeek Napisano 28 Lipca 2013 Napisano 28 Lipca 2013 Mam Meridę e-bag, za 60złotych. Mieści wszystko co potrzebne, odrobinę tańsza niż topeak. Mi odpowiada
ktotek Napisano 28 Lipca 2013 Napisano 28 Lipca 2013 Ja mam saszetkę Authot A-S381 QF3, jest OK, dobry system mocowania, mieści zapasową dętkę, małe łyżki do opon, przybornik z imbusami, rękawiczki nitrylowe, i jeszcze by coś upchnął... mała butelke z wodąDo saszetki podsidłowej małej butelki raczej nie upchniesz, wodę to lepiej w koszyku na bidon wozić...
zait Napisano 28 Lipca 2013 Autor Napisano 28 Lipca 2013 Ok, a macie pomysł jaki koszyk i bidon w takim razie kupic ?
Faaabooo Napisano 28 Lipca 2013 Napisano 28 Lipca 2013 Generalnie moim zdaniem koszyk powinien być z grubego aluminium i mieć porządne zaczepy do ramy takie które się nie urwą po 200km a co do bidonu to się nie wypowiem bo preferuje zwykłe butelki ze sklepu
asked Napisano 28 Lipca 2013 Napisano 28 Lipca 2013 A tu ja polecę Topeak z tworzywa z regulowannym uchwytem. Dzięki niemu mogę bez problemu wozić butelki 1,5 l, 1l, 0,5 l i mniejsze. Przydaje się to na dłuższych dystansach kiedy jadąc przez wieś gdzie jest sklep (pierwszy od kilkunastu kilometrów) w którym są wody mineralne tylko 1,5l. Nie mam wtedy problemu bo zmieniam średnicę uchwytu i jadę dalej. Uchwyt służy mi juz 3 rok i mimo moich "wybryków" uchwyt jest caly...to chyba najlepiej świadczy o jego wytrzymałości. Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 4
zait Napisano 28 Lipca 2013 Autor Napisano 28 Lipca 2013 A tu ja polecę Topeak z tworzywa z regulowannym uchwytem. Dzięki niemu mogę bez problemu wozić butelki 1,5 l, 1l, 0,5 l i mniejsze. Przydaje się to na dłuższych dystansach kiedy jadąc przez wieś gdzie jest sklep (pierwszy od kilkunastu kilometrów) w którym są wody mineralne tylko 1,5l. Nie mam wtedy problemu bo zmieniam średnicę uchwytu i jadę dalej. Uchwyt służy mi juz 3 rok i mimo moich "wybryków" uchwyt jest caly...to chyba najlepiej świadczy o jego wytrzymałości. Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 4 Mogł byś podlinkować ten uchyt na allegro lub z jakiegoś sklepu?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.