Skocz do zawartości

[SASZETKA POD SIODEŁKO lub PLECAK] Pomoc w wyborze.

zait

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Zaproponowany przez ciebie Deuter tez jest OK, ale obecnie najpopularniejsza torebką podsiodłową jest ten TOPEAK Areo Wedge.

http://www.cyklotur.com/akcesoria/torby-i-sakwy/torby-rowerowe/podsiodlowe/p,torebka-aero-wedge-pack-topeak,41618.html

Mam i używam w rozmiarze M. Nie mam słów zastrzeżeń - sprawdza się bardzo dobrze. Znajdziesz sporo o niej na forum.Chyba nawet ktoś recenzję napisał. Użyj wyszukiwarki. :)

Napisano

Ja mam saszetkę Authot A-S381 QF3, jest OK, dobry system mocowania, mieści zapasową dętkę, małe łyżki do opon, przybornik z imbusami, rękawiczki nitrylowe, i jeszcze by coś upchnął...

mała butelke z wodą

Do saszetki podsidłowej małej butelki raczej nie upchniesz, wodę to lepiej w koszyku na bidon wozić...  
Napisano

Generalnie moim zdaniem koszyk powinien być z grubego aluminium i mieć porządne zaczepy do ramy takie które się nie urwą po 200km a co do bidonu to się nie wypowiem bo preferuje zwykłe butelki ze sklepu :)

Napisano

A tu ja polecę Topeak z tworzywa z regulowannym uchwytem. Dzięki niemu mogę bez problemu wozić butelki 1,5 l, 1l, 0,5 l i mniejsze.

Przydaje się to na dłuższych dystansach kiedy jadąc przez wieś gdzie jest sklep (pierwszy od kilkunastu kilometrów) w którym są wody mineralne tylko 1,5l. Nie mam wtedy problemu bo zmieniam średnicę uchwytu i jadę dalej.

Uchwyt służy mi juz 3 rok i mimo moich "wybryków" uchwyt jest caly...to chyba najlepiej świadczy o jego wytrzymałości.

Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 4

Napisano

A tu ja polecę Topeak z tworzywa z regulowannym uchwytem. Dzięki niemu mogę bez problemu wozić butelki 1,5 l, 1l, 0,5 l i mniejsze.

Przydaje się to na dłuższych dystansach kiedy jadąc przez wieś gdzie jest sklep (pierwszy od kilkunastu kilometrów) w którym są wody mineralne tylko 1,5l. Nie mam wtedy problemu bo zmieniam średnicę uchwytu i jadę dalej.

Uchwyt służy mi juz 3 rok i mimo moich "wybryków" uchwyt jest caly...to chyba najlepiej świadczy o jego wytrzymałości.

Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 4

Mogł byś podlinkować ten uchyt na allegro lub z jakiegoś sklepu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...