macius26 Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Chyba skuszę się na tego krossa a4. ;D Dzięki za pomoc!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trucho Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 mbike ma problem, ponoć pękają ramy w ich rowerach. Trzem moim znajomym pękły ramy tuż przy zacisku podsiodłowym, podobno sztyce mało precyzyjnie były wykonane. Wymieniają im teraz na gwarancji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d3niM Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Stefanek14 Dzięki właśnie o taką opinie mi chodziło, myśle że będe zadowolony z tego roweru teraz tylko zbierać kase, a co do ramy i amora się nie martwie mam 168 wzrostu i waże 47 kg wiem kosmicznie mało :/ ale na rowerze nawet ciężkim z moją wagą da się nie źle jeździć pozdrawiam Jak zabraknie kasy to chyba wezme a6 lub a4. Macius dobry wybór będziesz zadowolony, a Scotty to świetna firma ale jeśli nie jesteś zawodowcem mtb lub xc to po ci taki rower za to będziesz mógł przykozaczyć osprzętem xD z krossa. PS. Mój kumpel ma Krossa A2 z 2008r. I powiem wam że bardzo fajnie się jeździ, sportowa pozycja, amorek bardzo ładnie chodzi ma suntour'a z tyłu alivio a przód chyba acera?. Zapłacił ok. 1300 nowy z gwarancj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanek24 Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 mbike ma problem, ponoć pękają ramy w ich rowerach. Trzem moim znajomym pękły ramy tuż przy zacisku podsiodłowym, podobno sztyce mało precyzyjnie były wykonane. Wymieniają im teraz na gwarancji trucho a w których modelach?? Sorki za OT, ale zaciekawiło mnie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Cześć. Po dłuuuugich namysłach zdecydowałem się na MTB. mam na oku 2 modele: Kellys Magnus 2009 za 2319zł (cena katalogowa to 2899zł) albo Unibike Flite 2009 za 2299zł. Który byście bardziej polecali ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 byłbym skłonny ku Unibike Flite 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 afly, dlaczego akurat ten wybrałeś ? Czekam na odpowiedzi innych userów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Głównie ze względu na hamulce Avid Juicy 5, a jako dodatkowy plus traktuję blokadę amortyzatora przy kierownicy, natomiast Kellys ma lepszą przerzutkę z prozdu - wydaję mi sie że olbrzymiej różnicy nie ma dlatego też Unibike. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trucho Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 trucho a w których modelach?? Sorki za OT, ale zaciekawiło mnie to renegade 0.5 dwójce znajomych wymienili na niepęknięte zastępcze ramy oraz obcięli (podobno) rurę podsiodłową o 1cm. w serwisie im powiedzieli, że za duży luz był między sztycą a rurą podsiodłową i dlatego dochodziło do pęknieć, podobno mbike ma wymienić 400 ram z tego powodu (też zasłyszane w serwisie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macius26 Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Jeszcze raz dzięki za pomoc! Byłem dziś w sklepie i sytuacja wygląda tak(mówię o rowerach z dwoma hydraulicznymi hamulcami tarczowymi): 1.Scott-sprzedawca odradził mi go od razu, powiedział,że faktycznie ma ciut mocniejszą ramę niż konkurenci ale i tak dopłacamy za samą markę Scott ok. 400zł! 2. Powiedział, że jeśli chcę dobry rower to mam brać pod uwagę te dwa modele : http://www.kross.pl/573-g517-k2179-level_a4.html - Kross Level A4 disc http://www.rower.com/archiwum.php?art=3197 - Kelly's Quartz DSC Powiedział, że wybór należy do mnie! A ja dalej nie jestem zdecydowany Doradźcie coś! Chodzi mi o wytrzymałość roweru! HELP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 17 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Rowery dość zbliżone konfiguracją do siebie z tym że u Krossa na plus widzę manetki i amortyzator również hydraulizcne hamulce dlatego też na niego stawiałbym swój wybór, kellys ma lepszą korbę w porówaniu z krossem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d3niM Napisano 18 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Widzisz macius mówiłem że scott troche za bardzo sam siebie ceni ;p. Z tych dwóch brałbym krossa a4 troche lepszy sprzęt i lżejszy o 1,5 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macius26 Napisano 18 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 OK! Dzięki przekonaliście mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinra Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Witam, także rozważam te same modele co macius26, z tym, że ten Kelly's kosztuje obecnie w promocji 1679 zł i mam go na miejscu więc nigdy nie miałbym problemów z serwisem gwarancyjnym itp., jedyne co mnie zastanawia to czy amortyzator wystarczy, lubie szybką jazde po lesie, po mało uczęszczanych trasach, raczej ciągniki rolnicze nimi jeżdżą, więc rowerek troche w p.... dostaje zawsze można by się potargować o lepszy amortyzator(pytanie jaki?), ewentualnie przerzutki, dodam jeszcze, że jestem dość barczysty, mam 182 cm wzrostu i 85 kg wagi. Czy mój wybór jest odpowiedni, myśle raczej o Kelly's Quartz DSC. Jaką rame powinienem wybrać do moich wymiarów ? Pozdrawiam P.S. Cena to max 2000 zł, ale jesli się da to nawet mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1111 Napisano 30 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 a czy ktoś ma doświadczenia z rowerami schwinn? Mam okazję kupić ten rower za 2000zł: http://www.schwinnbike.com.pl/_front/shop/...1#category_shop ogólnie osprzęt przejrzałem i wszystko mi pasuje: piasty, amorek, korba spoko. Jedyne co to chciałbym wiedzieć coś o ramie, rower ma być najwyżej wykorzystywany do jazdy po lesie (nie raz w nocy) błoto, korzenie i te sprawy. Żadnych skoków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.