Skocz do zawartości

[rower] MTB za 2000zl

ice90

Rekomendowane odpowiedzi

mwegrzyn, ale sie spinasz, jak gacie po tacie - opierałem sie po prostu na tym co pokazał sprzedawca na zdjęciu :) poza tym powinien dać realne zdjęcia roweru a nie wrzucać pierwsze co mu się nawinie - od razu widać fachowe podejście do klienta (lub też druga opcja - brak roweru na magazynie i sprowadzanie sprzętu dopiero wtedy gdy go ktoś kupi)

a po drugie jeżeli tak, to ja bym się nie pisał na rowerek za 2150 złotych z amorkiem za 300 - jak widzisz, jest to najuboższa wersja z możliwych tego modelu :)

Śmieszny jesteś i tyle , heheh. Trzeba czytac informacje w opisach , a nie wypociny na forum wypisywać.

Nie pisałbyś się na rower z amortyzatorem za 300 zł , ale propozycji nie potrafisz przedstawić . Oczywiście takie rzeczy jak koła i inne komponenty nie maja dla ciebie znaczenia .

Według mnie jeżeli nie są potrzebne tarcze , to właśnie ten RDR jest bardzo dobrą propozycją .

Posiada koła na obręczach Mavic X117 oraz szprychach DT Champion , piasty Deore , tego niestety nie mamy w Krosie , ma to duże znaczenie jeżeli chodzi o sztywnośc i wytrzymałość kół.

Amortyzator Dart 2 poza tym że nie jest lekki , to spełnia swoją funkcję , jest wytrzymały.

• 4 tygodnie później...

Podczepie sie. Mam troche inna sprawe. Do wydania na rower dla dziewczyny niecale 2000zl. Z tym ze dalbym jej czesci zdjete z mojego roweru a sa to przerzutka tylna X-7 2006, triggery X-7 2006, ponadto sztyca ktora z rozmiarem 30.9 sie nie przyda pewnie, mostek EA50, kiere gieta EA30 635mm. No jeszcze naped i kola ale to nie dosc ze niskiej klasy to juz nie jest pierwszej swiezosci. W sumie nie jest to przerzutka az taka zla, manetki tez. I nie wiem teraz czy skladac rower czy kupowac gotowy i zamieniac czesci. Za 2000zl nie bede mial roweru z klasa przerzutki X-7. Z drugiej strony ciekawe czy jakis sklep by poszedl na uklad ze biore gotowy rower, nawet drozszy niz 2000zl, oni wywalaja z niego przerzutke, manetki i ewentualnie rurki i obnizaja cene o to co wywalili. Nie wiem tylko jak by sie to kalkulowalo.

Co o tym myslicie?

olek123

to polecałbym unibika flite - http://unibike.pl/flite.html

a jak dizucisz troche grosza - expert - http://unibike.pl/expert.html

chociaż nie wiem dlacze az tak zalezy ci na hydraulikach ja zakupiłem krossa level A6 a dobrymi v-kami i naprawde jestem zadowolony i zdumiony ze tak fajnie pracują

aha krossa dostałem w dobrej cenie 1900 zł z amorem rs tora 318 z manetka blokady na kierownicy.

Sam mam a6, rower ma byc dla Taty, co do hamulcow to maja byc hydrauliki. V'ki sa dobre jak jest sucho ale jak jest bloto to juz nie koniecznie, wszczegolnosci jak na wyscigu trzeba kilkakrotnie sie zatrzymywac i wyciagac bloto zmieszane z trawa i patykami ktore uniemozliwia krecenie sie kol ;) a te kilka gram jakos przezyjemy :D

Potrzebuję rower do rekreacji, moze trochę szaleństwa. Las, pagórki, jakieś małe hopki i tyle.

Hardtail do 2000 tys.

Plan pierwszy to Kellys Salamander i spokój. Obecnie 1400 zł

Plan drugi Kellys Magnus - lepsza rama - obecnie ok. 1600 zł

I zaczął się problem kiedy brat (Scott Scale 60) zasiał ziarno niepewności - rama.

Obecnie również scotty staniały i scale 80 dostane za 2000 zł. Co sądzicie a moze Scott Aspect.

W Ski teamie w Poznaniu proponowali mi GF Marlin ale słaby ten rower.

Moze GT 1.0? Co sądzicie? Moze jakaś Merida. Najbardziej leży mi POISON ale niestety inna kasa.

Prosze pomóżcie

Pozdrawiam

Dodając:

Myślę dość poważnie o GT 1.0 lub Scott Scale 80. Powiedzcie fachowcy jest sens kupować taki rower, czy może dać sobie spokój i wbić się w Kellysa?

PLS pomóźcie

Może zadam pytanie inaczej. Wyłumaczcie mi dlaczego nie warto / warto mi kupić kellysa.

Czym jest scott vs kellys. Czy to przereklamowana nazwa, czy konkretna różnica.

Oczywiście mówię o podobnych cenach :). Pozdro

Witam !

Spoko ten HaiJack ale nie znam firmy. Cena 2028zł za tą kwotę mam Scotta Scale 70.

Mówisz, ze Kellysy mają dobrą ramę dopiero od Magnusa - to prawda, ale czy dla mnie turystycznego leszcza nie starczy salamander. Tak a propos od nowego sezonu tj. 2009 juz w Oxygenie bedzie ta ramka.

Pozdro i z niecierpliwością oczekuję dalszych propozycji

Witam,

podłącze sie do tematu i poprosze o opinie co wybrać. Zastanawiam się nad:

Kellys Magic

http://www.rower.com.pl/index.php?main_pag...roducts_id=9665

Author Traction

http://www.rower.com.pl/index.php?main_pag...ducts_id=272129

oraz

GT Avalanche 1.0

http://www.rower.com.pl/index.php?main_pag...ducts_id=272032

Z góry dziekuje i pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Z tego co tak patrzę i z tych setek stron, które na forum przeczytałem, wynika, że jednak Kellys ma najlepszy osprzęt, a jest najtańszy (nie wiem niestety jak z ramą, bo nie posiadam), ale mimo wszystko ja proponowałbym GT. Nie wiem dlaczego, ale oglądałem ten rower w Pink Sporcie i wydawał mi się bardzo porządny. Fakt że jak bym kupował dla siebie, to właśnie AVALANCHE, ale nie 1.0, bo on ma nieciekawy osprzęt jak za tą kwotę, a wersję 2.0 Disc.

Nie wiem dlaczego ale w tym linku co podałeś ktoś ogłupiał z cenami - ten 1.0 w Pink Sporcie w Poznaniu stoi za 1800zł?! 200zł piechotą nie chodzi no nie, może warto poszukać tańszej opcji.

P.S Poszukaj dobrze a za 1900zł masz już wersję 2.0 Disc...

Pozdrawiam!

Nie wiem co na ten temat koledzy, ale po oględzinach i przewertowaniu katalogu GT '08, dochodzę do wniosku że jest to najlepsza opcja z Twoich typowanych. :D

• 4 tygodnie później...

Witam

Na wiosnę chciałbym zakupić dobry rower. Ponieważ za pojęciem dobrym dużo się kryje to opiszę może do jakich zastosowań służy mi moja maszyna i do jakich chciałbym by służyła. Rowerem jeżdżę często, codziennie do szkoły i w codziennych sprawach oraz w sezonie przynajmniej raz na tydzień na dłuższe przejażdżki. Potrzebuję porady co do wyboru klasy i modelu. Do szkoły jeżdżę zarówno przez typowo miejskie tereny jak i wąskie, dziurawe, wiecznie mokre drogi. Stąd mój rower musiałby mieć możliwość instalacji wydajnych błotników i swobodnie zdejmowanego oświetlenia oraz możliwość „rozbujania się” na asfalcie/chodniku. Jak już wspominałem w sezonie wybieram się na przejażdżki do lasu. Lubię szybko jeździć po wąskich, krętych ścieżkach często z korzeniami i kamieniami, jednak nie jest to jakaś ekstremalna forma, pochyłość zjazdu z reguły nie przekracza 45 stopni. Są jednak na tyle ciężkie, że mój rower z Tesco za 300 zł (było nie było, niby MTB) nie wytrzymywał. Z nowym rowerem chciałbym też trochę zacząć jeździć na groźniejszych trasach. Musiałby on mieć sprawne hamulce, ale niekoniecznie tarczowe. Co zatem polecacie? Stawiam na klasę Cross Country, ale może to nie jest dobry wybór? Najlepiej byłoby kupić dwa rowery, ale dysponuję kwotą 2000 złotych przeznaczonych na ten cel. Chciałbym też kupić rower w miarę bezawaryjny, żeby koszty eksploatacji nie zjadły mego kieszonkowego. Mam 1, 85 m wzrostu i ważę jakieś 70 kg.

Myślę nad modelem Ghost EBS 1 z racji pochlebnych opinii na jego temat. Np. ujednolicone usprzętowienia - Shimano Deore, które miałem przyjemność przetestować. To dobry wybór? Może jakieś alternatywy lub całkowita zmiana podejścia. Będę wdzięczny za każdą pomocną radę.

• 6 miesięcy temu...

To i ja poproszę o poradę.

Szukam roweru dla dziewczyny (170cm wzrostu), budżet to 2000zł.

Wiem że najlepszy stosunek ceny do osprzętu mają Kross i Unibike. Jednak jeden i drugi odpada i błagam nie pytajcie dlaczego :D ...

Po wstępnych oględzinach zastanawiam się nad:

Feltem Q620 http://www.allegro.pl/item627264350_felt_q...a_promocja.html

Cubem http://www.allegro.pl/item627654086_cube_aim.html

Czy może takie coś tylko tu słabo z widelcem http://www.allegro.pl/item617924158_rower_...09_gratisy.html?

ale może proponujecie coś innego w tych cenach?

Rower do jazdy po pagórkach jednak chętnie by miał dobrą ramę do przyszłorocznej ewentualnej rozbudowy pod kątem wyżswzych gór.

Z góry dziękuję za każdą opinie :)

• 3 tygodnie później...

Witam serdecznie. Również przymierzam się do kupna roweru dokładniej tak do 2200zł. Nie stać mnie na pewno będzie w najbliższym czasie na wymianę osprzętu więc musi mieć jak najlepszy w tej cenie do dostania. Jak na razie znalazłem Trek 4300 Disc, Gary Fischer Wahoo Disc, Kelly's Quartz DSC, Merida TFS xc 100-D. Jaką jazdę preferuję - raczej szybką po lesie, drogach rowerowych i asfalcie, ale teraz po przeprowadzce raczej głównie las. Wiem, że Trek ma gorszy osprzęt pewnie niż Merida w tej cenie, bo się płaci również za markę, ale może Trek ma lepszą ramę? Bardzo dawno nie zaglądałem do tego co się dzieje w branży rowerowej dlatego wolę zasięgnąć języka, bo sam na studiowanie w tej chwili nie mam zbyt wiele czasu(nowy mały lokator w mieszkaniu;). Zauważyłem, że nie którzy polecają Krossa, ale jakoś ta marka mnie nie przekonuje więc proszę o inne propozycje lub o potwierdzenie któregoś z wymienionych modeli. Bo na razie byłbym wstanie wybrać ze względu na wygląd i byłby to Trek w czarnej wersji. Z góry wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam

Podłączę się pod ten temat bo próbuję złożyć rower za około 1800 zł. Nigdy w życiu nie składałem roweru, zawsze kupowałem gotowe, a teraz po 2 sezonowej przygodzie z rowerem szosowym powracam na normalne ścieżki. Przeglądając sklepy internetowe przez 2 dni, udało mi się złożyć coś takiego:

(Napiszcie co sądzicie o takim zestawie)

Kaseta: Shimano Deore HG 50, 9-rzędowa (11-32) - 380 g

Łańcuch: Shimano Deore LX HG-73 - 304 g

Przerzutka przednia: Shimano Deore FD-M531- 138 g

Przerzutka tylnia: Shimano Deore RD-M510 - 307 g

Klamkomanetki: Shimano Deore ST-M510 - 425 g

Korba: Shimano Deore FC-M442 - 1002 g

Hamulce: Shimano Deore BR-M530 - 420 g

Koła: Shimano WH-M505 - 2247 g

Opony: Michelin Country Trail - 1400 g (z dętkami)

Amortyzator: Suntour XCM - 2500 g

Siodełko: Selle Italia Sportourer - 440 g

Sztyca: Zoom - 365 g

Obejma: Zoom - 20 g

Kierownica: Zoom - 278 g

Mostek: Kalloy AS150 - 210 g

Chwyty: Ritchey True Grip -100 g

Rogi: Author ABE-30N - 140 g

Pedały: Wellgo 964 - 358 g

Rama: Leaderfox Rover 2007 - 2030 g

Waga: 13,34 kg

Z kosztami wysyłki to wyniesie ok 1870 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...