MartinH Napisano 27 Lipca 2013 Napisano 27 Lipca 2013 Witam, pękła mi plastikowa nakrętka kontrująca w lewej korbie. Można gdzieś kupić ten element? Najlepiej metalowy zamiennik?
KMtown Napisano 27 Lipca 2013 Napisano 27 Lipca 2013 W rowerowym albo http://allegro.pl/amoeba-sruba-do-lewe-ramienia-korby-korba-kolor-i3429197055.html
MartinH Napisano 27 Lipca 2013 Autor Napisano 27 Lipca 2013 Dzięki szkoda tylko, że pękła w sobotnie popołudnie, które zamierzałem spędzić aktywnie
szybkilopez Napisano 27 Lipca 2013 Napisano 27 Lipca 2013 Albo taki http://rowerowy.com/sklep/narzedzia_serwis/klucze_sciagacze/sciagacze/prod/korekfcm760fcm800
OrzelPiotr Napisano 27 Lipca 2013 Napisano 27 Lipca 2013 Wydaje mi się, że tak nakrętka w sytuacji gdy ramie korby nie było ruszane/rozkręcane nie pełni żadnej funkcji - służy tylko do wstępnej likwidacji luzu przed skręceniem ramienia, tym samym jeździłbym bez niej - do czasu kupna nowej.
kinder85 Napisano 27 Lipca 2013 Napisano 27 Lipca 2013 regulamin forum 2i - treśc cytatu usunięta przez moderatora Dokładnie tak jest, spokojnie jeździj dalej
Hanzo Napisano 27 Lipca 2013 Napisano 27 Lipca 2013 Zaszalej i kup sobie kolorową aluminiową: na imbus: http://www.goodbike.com.pl/p/119/655/gubbike-aluminiowa-sruba-do-korb-shimano-5-kolorow-2012--sruby-aluminiowe.html albo na ten nietypowy klucz: http://allegro.pl/listing/listing.php?string=%C5%9Bruba+do+lewej+korby+Shimano&search_scope=category-16439
Mod Team michuuu Napisano 27 Lipca 2013 Mod Team Napisano 27 Lipca 2013 Zaszalej i kup sobie kolorową aluminiową: Aluminiowa daje możliwość mocniejszego dokręcenia co nie jest dobre dla łożysk. Więc jak szaleć to z umiarem.
MartinH Napisano 27 Lipca 2013 Autor Napisano 27 Lipca 2013 Wydaje mi się, że tak nakrętka w sytuacji gdy ramie korby nie było ruszane/rozkręcane nie pełni żadnej funkcji - służy tylko do wstępnej likwidacji luzu przed skręceniem ramienia, tym samym jeździłbym bez niej - do czasu kupna nowej. Tylko, że ja już poluzowałem imbusy. Od kilku dni nie mogłem skasować luzu na łożyskach, tzn niby skasowałem, o kilkunastu kilometrach pojawiał się ponownie, delikatny bo delikatny, a jednak, dzisiaj chciałem dokręcić i pech, ale przynajmniej już wiem co było przyczyną Aluminiowa będzie na bank, a dokręcenie będzie oczywiście do momentu wykasowania luzu, na chama nie będę dokręcał
kinder85 Napisano 27 Lipca 2013 Napisano 27 Lipca 2013 A może czas wymienić łożyska jak tak luzy łapią ?
MartinH Napisano 27 Lipca 2013 Autor Napisano 27 Lipca 2013 Łożyska są nowe (cały suport Accenta), po prostu nakrętka popuszczała (widać piękne zmęczenie materiały) i lewe ramię chodziło minimalnie na boki
beskid Napisano 27 Lipca 2013 Napisano 27 Lipca 2013 A co ma w tej sprawie nakrętka do gadania??? Luzy na sterach to też wina nakrętki czy złego dokręcania imbusów??
M333 Napisano 27 Lipca 2013 Napisano 27 Lipca 2013 Przed założeniem nowej śruby regulacyjnej znajdź przyczynę luzów. Bo pęknięta śruba z tworzywa to zły trop. Sprawdź czy podkładki pod miskami dobrze dobrane. Czy nie mają pęknięć, zniszczeń. Czy gwinty w mufach w dobrym stanie. Czy wielowpust na korbie w dobrym stanie, śruby imbusowe w ramieniu. To tylko kilka szybkich sugestii, nie jest to zamknięta lista.
MartinH Napisano 27 Lipca 2013 Autor Napisano 27 Lipca 2013 suport jest nowy i nie ma luzów, łożyska chodzą idealnie, a oś pracuje z plastikową tulejką Widocznie poluzowanie się tej nakrętki jest w stanie spowodować minimalny luz, jakby go zmierzyć to pewnie wyszłoby < 1 mm. Co do sterów, próbowałeś jeździć z usuniętą śrubą kontrującą ? Wątpliwe aby po 200 km padł Accentowski suport, sprzęt ma podemną ciężko, ale nie aż tak
M333 Napisano 27 Lipca 2013 Napisano 27 Lipca 2013 Widocznie poluzowanie się tej nakrętki jest w stanie spowodować minimalny luz, jakby go zmierzyć to pewnie wyszłoby < 1 mm. Nie jest w stanie. Zobacz przykładowy film instruktażowy dotyczący montażu mechanizmu w syst. zintegrowanej osi. Na śruba pełni jedynie funkcję pomocniczą, ułatwia właściwie ustawienie łożysk w miskach suportowych. Identyczna funkcja jak "korek" wkręcany w widelec przy starach. Co do sterów, próbowałeś jeździć z usuniętą śrubą kontrującą ? Tak, próbowałem. Nawet w tym momencie owa śruba regulacyjna jest u mnie zdjęta. Raz zgubiłem i teraz zazwyczaj jeździ w podsiodłówce. Tylko jeszcze raz podkreślam, że bez tej śruby trudno będzie założyć poprawnie korbę. Można ją zdjąć dopiero po dokręceniu dwóch śrub z łbem imbusowym 5mm, odpowiedzialnych za przytwierdzenie lewego ramienia do osi.
beskid Napisano 27 Lipca 2013 Napisano 27 Lipca 2013 A żebyś wiedział, że tak. Stara przygoda i nic sterom nie dolegało. Wprawdzie było to na dystansie tylko ok. 100 km ale jednak. Szanowny kolega @M333 dobrze prawi w tej sprawie.
MartinH Napisano 27 Lipca 2013 Autor Napisano 27 Lipca 2013 OK, może i macie Panowie rację, założę nową śrubę i dam znać czy problem znikną
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.