Rasi Napisano 16 Maja 2006 Napisano 16 Maja 2006 Hmm zakupilem pierwsze w zyciu spd z krecenia jestem naprawde zadowolony ale ostatnio z checi skakania na mojej ramce Johnny Bravo Prodigy 16,5 (jezdze w Enduro) chcialem sie przestawic na skakanie w SPD no i mam problem mam pedalki SH pdm-505 i jak wiecie na poczatku mialem zabawe wypinanie i wpinanie a teraz strasznie luzno sie wypina nawet gdy skrecam sile wpiecia na max i czasem przy skoku wypina mi sie ktoras noga jak leciutko ja skrzywie ale tez tak jest jak wchodze w zakret i chcem nogami skrecic (nawyk z platform ) Co doradzacie (tylko sprawdzone metody)
DARO Napisano 29 Maja 2006 Napisano 29 Maja 2006 Ha . Mam dokładnie ten sam problem. Na tych blokach zrobiłem ok 1100 km i prawy but jest ok, ale lewy nawet przy maksymalnym skręceniu śrubki w SPDeku i tak się wypina. Zamieniłem bloki w butach i teraz mam to samo a nawet gorzej, tylko na odwrót. O skokach nie ma mowy. Czy czeka mnie zakup nowych bloków?
iras Napisano 29 Maja 2006 Napisano 29 Maja 2006 bloki spd tak samo jak łańcuch czy kaseta prędzej czy później ulegają zużyciu i trzeba kupić nowe. Osobiście nie słyszałem o regeneracji bloków, jak są już zdarte to najlepiej jest je wymienić.
DARO Napisano 31 Maja 2006 Napisano 31 Maja 2006 No i kupiłem nowe bloki, bo te oryginalne zdarły się. Teraz jest lalunia. Nawet na maksymalnie poluzowanej sprężynie. Podejrzewam, że tak szybkie zużycie bloków było spowodowane zbyt mocnym naprężeniem sprężyny w SPDekach
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.