Skocz do zawartości

[SPD] Problem

Rasi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hmm zakupilem pierwsze w zyciu spd z krecenia jestem naprawde zadowolony ale ostatnio z checi skakania na mojej ramce Johnny Bravo Prodigy 16,5 (jezdze w Enduro) chcialem sie przestawic na skakanie w SPD no i mam problem mam pedalki SH pdm-505 i jak wiecie na poczatku mialem zabawe wypinanie i wpinanie a teraz strasznie luzno sie wypina nawet gdy skrecam sile wpiecia na max i czasem przy skoku wypina mi sie ktoras noga jak leciutko ja skrzywie ale tez tak jest jak wchodze w zakret i chcem nogami skrecic (nawyk z platform :)) Co doradzacie (tylko sprawdzone metody)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ha . Mam dokładnie ten sam problem. Na tych blokach zrobiłem ok 1100 km i prawy but jest ok, ale lewy nawet przy maksymalnym skręceniu śrubki w SPDeku i tak się wypina. Zamieniłem bloki w butach i teraz mam to samo a nawet gorzej, tylko na odwrót. O skokach nie ma mowy. Czy czeka mnie zakup nowych bloków?

Napisano

bloki spd tak samo jak łańcuch czy kaseta prędzej czy później ulegają zużyciu i trzeba kupić nowe.

Osobiście nie słyszałem o regeneracji bloków, jak są już zdarte to najlepiej jest je wymienić.

Napisano

No i kupiłem nowe bloki, bo te oryginalne zdarły się. Teraz jest lalunia. Nawet na maksymalnie poluzowanej sprężynie. Podejrzewam, że tak szybkie zużycie bloków było spowodowane zbyt mocnym naprężeniem sprężyny w SPDekach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...