Patsien Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Dzięki bardzo MrMacko06 za opinie o Xeon'ie. Decyzje podejmę zapewne dopiero pod koniec roku - muszę uzbierac kasę :-) Dam znać w tym temacie co kupiłem. Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viking07 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam nadzieję, że w swoim pierwszympoście nie napiszę zbyt dużo głupot. Jestem zainteresowany kupnem któregoś z rowerów wymienionych w temacie i każda rada będzie dla mnie bezcenna. Ale od początku. Pierwsza i zarazem ostatnia szosa jaką posiadałem to jakaś rama Gianta na 105. Lata 1991 - 1997. Wtedy to trenowałem łyżwiarstwo szybkie i rower był podstawą w letnich przygotowaniach do zimy. Jeździłem wtedy bardzo dużo. Ale to było kiedyś. Obecnie dosiadam Scota Scale 70 i cos tam sobie w miare wolnego czasu jeżdże ale wspomnienia wracają. Zaczyna się okres wypszeraży i postanowałm z tego skorzystać. Interesują mnie używki. Pierwszy to http://www.bikekatalog.pl/2011//rowery/406/Cube.Agree.GTC.Pro/rozm 53. na tych kołach http://www.hiwtc.com/products/mavic-cosmic-carbone-ssc-clincher-700c-wheelset-shimano-551-1131.htm w cenie ok.4500 a drugi to Canyon z allegro i jaka będzie cena tego nie wiem http://allegro.pl/canyon-ultimate-al-f8-praktycznie-nowy-7-3kg-i3682485926.html. Cuba miałem w ręce i go oglądałem. Przebieg ok.900km, Canyon też wygląda fajnie i czytałem o tej marce wiele pozytywów. Jedna i druga rama wg. kalkulatorów by mi podeszła. Mam 180 cm wzrostu i ok.88kg wagi. Pozdrawiam wszystkich i proszę o radę. Jeśli mój post nie powinien znaleźć się w tym temacie bardzo proszę moderatora o przeniesienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMacko06 Napisano 6 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Moim zdaniem 53 w Cube będzie delikatnie przy krótkawe. Ja sam jak wybierałem rower to byłe zdziwiony faktem iż jest taki krótki. Ja mam 172 wsrostu i w moim rowerze górna rurka jest dłuższa od cube prawie o 2 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viking07 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Moim zdaniem 53 w Cube będzie delikatnie przy krótkawe. Pewnie masz rację. Kalkulator, kalkulatorem a rzeczywistość może być trochę inna. Jeździł na nim znajomy o 4 cm niższy wiec rame brał pod siebie. Mam nadzieję, że poprawi się pogoda i będę mógł go przetestować. Za Cubem przemawiają koła, do tego ma jaszcze pedały 105, buty w moim rozmiarze i jakiś podstawowy licznik Sigmy, ale z drugiej strony Canyon będzie miał lepszą (bardziej wymiarową) ramę. Do końca aukcji Canyona zostało jeszcze kilka dni więc jeśli nikt nie bedzie zainteresowny to myślę, że cena jast zadowalająca i ja go kupię. Nie zależy mi na zbijaniu wagi roweru tylko swojej . Dzięki za radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin13 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Mam 170cm, kalkulator wyliczył mi górną rurę mierzoną horyzontalnie ok520-525mm. Jakież było moje zdziwienie gdy przymierzyłem Gianta Defy o długości TT horyzontalnej 545mm (M, mostek 100mm) i rower pasował mi jak ulał, TCR o długości 555 (M) wydaje się delikatnie za długi przy chwycie za klamki, ale nigdy nie jeździłem na rowerze szosowym więc na początku mogę czuć się zbyt rozciągnięty i to akceptuję. Doszedłem do wniosku, że nie po to kupuję szosę, aby mieć na nim bardzo komfortową pozycję (tzn. zbyt wyprostowaną). Może się mylę, wyjdzie w praniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 530mm gornej rury, to stanowczo za malo dla 180cm wzrostu. Canyon powinien byc dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viking07 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Sorki wprowadziłem was wszystkich w błąd. Cube ma rame 58. Dostałem właśnie potwierdzającego smsa. Rura górna ma 560cm. Wiec rower moze być za duży. Kurcze muszę się na tym rowerze przejechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viking07 Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Kochani ratujcie. Do jutra do 19 muszę podjąć decyzję odnośnie Cuba. Znajomy twierdzi, że jesli ja go teraz nie wezmę to czeka do wiosny i ma już chętnego za 5500. Czy to prawda, nie wiem. Czytając ten post http://www.forumrowerowe.org/topic/78075-rower-cube-agree-pro/ i analizując w miarę dokładnie ramę Cuba doszedłem do wnisku, ze 58 do wzrostu 180 powinna pasować. Czy warto ten rower brać? Pozdrawaim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.