MRAF Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Witam! Mam w swoim Kross'ie Zoom 550. Niestety, nie ma on w prawej goleni sprężyny, czyli jest pustka. Nie mam funduszy, bo dopiero co kupiłem ten rower, i osprzęt do niego, oraz naprawiłem tylną piastę. Dlatego potrzebny mi jakiś używany amorek. Myślę nad tym: http://allegro.pl/amortyzator-zoom-391-endura-26-cali-i-tarczowki-i3413777267.html Czy jak kupię go, to będę mógł wyciągnąć jeden wkład i wsadzić do swojego roweru czy nie? http://allegro.pl/amortyzator-santour-xc-pro-80mm-i3423415854.html Chyba, że nic się nie stanie jak będę jeździł na jednym wkładzie EDIT: Czy może kupić sztywny widelec? http://allegro.pl/widelec-sztywny-giant-26-i3415826509.html http://allegro.pl/widelec-sztywny-gt-26-i3415854518.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcint96 Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Weź w ogóle. nie okaleczaj nas To co pokazałeś nawet nie jest amortyzatorem. Zostaw to co masz, jeśli jest pusta jedna komora to znaczy że tak ma być. Nie zrobisz nic z tym "amortyzatorem" aby działał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRAF Napisano 26 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Nie że ma taka być... Ja kupiłem rower bez jednej zakrętki na prawą goleń. Co się okazało, nie brakuje zakrętki, a całego wkładu. A więc.. Mogę kupić ten Zoom 3xx i wyciągnąć wkład czy nie da się (zobaczcie zdjęcia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyklista Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Większość amortyzatorów i to tych za ładne kilka tysięcy posiada medium ściskane tylko w jednej goleni, więc nie ma co przeżywać. Wystarczy czymś zaślepić otwór, żeby woda do środka się nie lała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcint96 Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Zostaw to co masz, jeśli jest pusta jedna komora to znaczy że tak ma być. Jeśli by była właściwa komora pusta, to amortyzator by się nie uginał... Wpadł by na max-a i tyle by było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRAF Napisano 26 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Zobacz sobie na YT, ma dwa wkłady, mój ma jeden.. Po prostu pdoczas jazdy komuś wyleciał, bo to używany rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 26 Lipca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Większość amortyzatorów i to tych za ładne kilka tysięcy posiada medium ściskane tylko w jednej goleni, W zoomie są dwie sprężyny i to cały jego wypas. Czy może kupić sztywny widelec? Kup sztywny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcint96 Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 To zostaw jedną będzie chodzić lżej <--- żart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRAF Napisano 26 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 To mogę jeździć na tym jednym czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcint96 Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Skoro były 2 to powinny być 2, podejrzewam, że będzie działał jeszcze gorzej, a jeśli jednak nie, to istnieje ryzyko że się wygnie/złamie, bo cała siła będzie tylko po jednej stronie. Co innego z amorkami które fabrycznie mają sprężynę tylko w jednej goleni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Ble, ble, ble... masę czasu przejeździłem na XCM z wyjętą jedną sprężyną, nic się nie zepsuło, a przynajmniej jakoś to działało. Nie zdziwiłbym się, gdyby w tym widelcu fabrycznie występowała tylko jedna sprężyna. Piszesz coś o YT. Szukam dowodu, że mają być dwie, ale jakoś nie potrafię znaleźć. To tylko Zoom, nie ma co bawić się w inwestowanie w taki widelec. Jeździ, "działa", więc używaj. Zaślep tylko tę goleń, by więcej syfu nie wpadało i na tym zakończ wszelkie modyfikacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 27 Lipca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Nie zdziwiłbym się, gdyby w tym widelcu fabrycznie występowała tylko jedna sprężyna W moim starym whelerze 1,9 był taki montowany fabrycznie, miał dwie sprężyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.