Skocz do zawartości

[zakupy] Kiedy najlepiej zaopatrywać się w sprzęt?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Dzisiejszym moim przemyśleniem, jest sprawa która zastanawia mnie od pewnego czasu... 

Wszyscy wiemy, że najlepsza sprzedaż rowerów, części, akcesoriów itp. jest w czasie sezonu, kiedy to każdy kto umie jeździć na rowerze, przejedzie się nim chociaż do sklepu po bułki.

Ale wiadomo też, że sezon się kończy, i moje pytanie. Kiedy owy sezon się kończy w SKLEPACH ?

Chciał bym aby powiedział mi ktoś, w jakich miesiącach najkorzystniej cenowo robi się zakupy, kiedy są największe okazje ? 

Napisano

Według mnie najkorzystniej zaczyna robić się po Bożym Narodzeniu i trwa do pierwszych roztopów. Wtedy najwięcej sklepów robi przeceny i wyprzedaże :)

Napisano

Z moich obserwacji wynika, że najlepsze ceny są od września/października do końca zimy .
Z chwilą, gdy pogoda znów się robi - ceny idą w górę, a sprzedawcy dają mniej chętnie i sporo mniejsze rabaty.
To samo ma się w sezonie komunijnym i inne podobne imprezy gdzie można rower dostać na prezent ;)

Napisano

Chodzi mi głównie o części, takie jak np. amortyzatory, hamulce, korby itd. 

Nie chcę kupować całego roweru, tylko poszczególne komponenty.

Też zaobserwowałem spore okazje zaraz po Bożym Narodzeniu, Natomiast we wrześniu październiku, wydaje mi się, że ceny są takie same, albo i nawet wyższe  :sweat:

• Mod Team
Napisano

U nas w Polsce okazje i wyprzedaże zarówno na rowery jak i komponenty (tak umownie) obserwujemy od listopada do marca. Zagranicą, gdzie częściej kupuję, dobre okazje trafiają się przez cały rok. Dlatego warto zaglądać w zakładkę SALE w takich sklepach jak: CRC, wiggle, merlincycles, bike-discount, itp. itd.
Przykład?
Jak ktoś mi znajdzie taniej tę zmieniarkę - nową (nawet zimą), to chylę czoła. Nawet jeśli nie jest to obniżka 70% w stosunku do umownej ceny, to i tak bardzo dobry deal.

http://www.merlincycles.com/bike-shop/road-parts/transmission/derailleurs-front-road/sram-red-front-mech.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...