desorden Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Witam, wziąłem się za odpowietrzanie swoich hamulców. Stosuję się do porad z tego filmiku i tego co napisał Andrew. Mam problem z wtłoczeniem płynu do przewodu. Poluzowałem odpowietrznik przy zacisku ale to nie pomaga. Nie ważne jak bardzo odkręcę to płyn wchodzi w mikroskopijnych ilościach a większość wylewa się przez nieszczelny odpowietrznik. Co mam zrobić aby swobodnie wtłoczyć płyn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Czy odkręciłeś odpowietrznik przy klamce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desorden Napisano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 2i regulaminu Tak. Kupiłem zestaw do odpowietrzania (dwie strzykawki, płyn itp.) i zamontowałem według instrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Jedną strzykawką wyciągaj, drugą wtłaczaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desorden Napisano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Tak właśnie robię ale ten płyn nie 'idzie'. Wycieka bokiem przez odpowietrznik przy zacisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Jesteś pewien że dobrze nałożyłeś wężyk na odpowietrznik ? Wchodzi dosyć ciasno jeżeli mówimy o zestawie 4yourbike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 albo za bardzo wykręciłeś odpowietrznik i płyn "idzie" pod odpowietrznikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desorden Napisano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Jesteś pewien że dobrze nałożyłeś wężyk na odpowietrznik ? Wchodzi dosyć ciasno jeżeli mówimy o zestawie 4yourbike Tak. Nawet wykręciłem cały odpowietrznik żeby przetestować czy jest drożny. 2i regulaminu To też jest problem bo nie wiem ile trzeba odkręcić. Jeśli trochę poluzuję to strzykawka nawet nie drgnie dlatego musze mocniej odkręcić, żeby w ogóle coś poszło no ale wtedy wycieka 'bokiem'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 od pełnego wkręcenia wykręć 1 pełny obrót, jeśli ci rurka spada, to poproś kogoś żeby ją przytrzymał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 jaki jeden pełny obrót ? 1/4 pelnego obrotu . Zresztą masz instrukcje w tym zestawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desorden Napisano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 2i regulaminu Stosuję się do tej instrukcji... Jutro zrobię drugie podejście bo już tracę cierpliwość ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Lipca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Ja miałem w aucie sytuacje ze odkręcam odpowietrznik, płyn nie cieknie ... hmmm niedawno wyciągałem zacisk znaczy cylinderek z tyłu, odpowietrznik był tak zasyfiony, ze go młotkiem niezłą chwile trzeba było przebijać. Wątpię żeby takie cos sie w rozewrze stało ale to możliwe Odpowietrznik poluzowuje sie o 1/4 obrotu i ewentualnie zwiększa luz zmniejsza przepływ jak komu pasuje. jeżeli układ jest otwarty z obu stron, płyn całkiem delikatnie sie wtłacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desorden Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Poddałem się i oddałem dla fachowca Dzięki za wszystkie wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 a klamka normalnie Ci odbijała ? Jeżeli klamka nie odbija do końca (z powodu spuchniętych uszczelek) to nie ma szans żeby przetłoczyć płyn z dołu do góry (z góry na dół czasem się udaje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tranzystor82 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 No jutro mnie to samo czeka. Zmaiana klocków zaowocowala odstajacym tloczkiem. Takze jutro wyrusze do apteki po strzykawy i zobacze. Swoja droga mam pytanie czy odkrecajac wkret odpowietrzajacy przy klamce plyn przy nacisku klamki powinien wyjsc ? bo w hayesach nine tak mialwm tu odkrecilem i nic sucho a klamka dalej twarda Wysyłane z mojego BlackBerry Runtime for Android Apps za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.