Skocz do zawartości

[hamulce Hayes Stroker Ryde] odpowietrzanie - zatkany przewód?

desorden

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

wziąłem się za odpowietrzanie swoich hamulców. Stosuję się do porad z tego filmiku

i tego co napisał Andrew. Mam problem z wtłoczeniem płynu do przewodu. Poluzowałem odpowietrznik przy zacisku ale to nie pomaga. Nie ważne jak bardzo odkręcę to płyn wchodzi w mikroskopijnych ilościach a większość wylewa się przez nieszczelny odpowietrznik. Co mam zrobić aby swobodnie wtłoczyć płyn?

Jesteś pewien że dobrze nałożyłeś wężyk na odpowietrznik ? Wchodzi dosyć ciasno jeżeli mówimy o zestawie 4yourbike

Tak. Nawet wykręciłem cały odpowietrznik żeby przetestować czy jest drożny.

2i regulaminu

To też jest problem bo nie wiem ile trzeba odkręcić. Jeśli trochę poluzuję to strzykawka nawet nie drgnie dlatego musze mocniej odkręcić, żeby w ogóle coś poszło no ale wtedy wycieka 'bokiem'.

• Mod Team

Ja miałem w aucie sytuacje ze odkręcam odpowietrznik, płyn nie cieknie ... hmmm niedawno wyciągałem zacisk :D znaczy cylinderek z tyłu, odpowietrznik był tak zasyfiony, ze go młotkiem niezłą chwile trzeba było przebijać.

Wątpię żeby takie cos sie w rozewrze stało :D ale to możliwe :D Odpowietrznik poluzowuje sie o 1/4 obrotu i ewentualnie zwiększa luz zmniejsza przepływ jak komu pasuje. jeżeli układ jest otwarty z obu stron, płyn całkiem delikatnie sie wtłacza.

• 2 tygodnie później...

No jutro mnie to samo czeka. Zmaiana klocków zaowocowala odstajacym tloczkiem. Takze jutro wyrusze do apteki po strzykawy i zobacze.

Swoja droga mam pytanie czy odkrecajac wkret odpowietrzajacy przy klamce plyn przy nacisku klamki powinien wyjsc ? bo w hayesach nine tak mialwm tu odkrecilem i nic sucho a klamka dalej twarda

Wysyłane z mojego BlackBerry Runtime for Android Apps za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...