Thomas124 Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Witam forumowiczów Potrzebuje informacji lub jest może jakaś strona internetowa gdzie można podejrzeć gdzie znajdują się Dobre nawierzchniowo trasy rowerowe w woj Sląskim najlepiej .Może dziwne pytanie ale orientuje się albo możecie polecić mi jakieś trasy rowerowe takie z prawdziwego zdarzenia ? tzn nawierzchnia asfaltowa od wioski do wioski ewentualnie miasto oznakowania itp . nie jazda po dziurach jakiś zad... albo chodnik dlla pieszych rowerów tylko coś takiego jak w Europie Zach np Niemcy i inne kraje ktoś był to wie co mam na myśli. Owszem łatwo idzie doszukać się interesujących tras ale to są polne drogi często przez las lub pod rowery górskie .ja cenie sobie jednak komfort jazdy a dwa mam rower crossowy .Szkoda że w Polsce nie ma chociaż w połowie tak dobrej infrastruktury rowerowej jak np w Niemczech chociaż ostatnio u nas drogi autostrady się buduje może coś w kwestiach rekreacyjnych ruszyło . Zna ktoś jakąś fajną trasę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas1995 Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 A jakie długie te trasy mają być? Takich jak w Niemczech tutaj chyba nigdy nie będzie. Najlepsze rozwiązanie to mapa albo nawigacja i na razie zostają nam tylko normalne drogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomas124 Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 u mnie pojęcie trasa rowerowa to owszem trasa pdo dobry mtb albo jazda po wertepach ryzyko uszkodzenia koła dętki albo jazda 10km h .Marzenie to trasa rowerowa np od nas na hel itp no ale tak na poważnie zgadzam się z tobą pozostają normalne drogi o małym natężeniu ruchu coś się znajdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 Albo mapa samochodowa, albo według drogowskazów i dojedziesz gdzie chcesz. W czym problem ? Wsiadasz i jedziesz na obrany kierunek, po czym możesz modyfikować w trakcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomas124 Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 też doszełem do takiego wniosku a o trasach z prawdziwego zdarzenia można zapomnieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KroQ Napisano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 www.rowery.silesia.org.pl Coś takiego kiedyś znalazłem, ale chyba tego już nikt nie uaktualnia. Są tam opisy tras i schemat Śląskiej Sieci Tras Rowerowych (te oficjalne oznakowane). Ogólnie - to zauważyłem, że na każdym forum/ serwisie/ stronie www są jakieś opisy, które ludzie wrzucają, więc jest tego od groma. Co do tras, ścieżek, dróg - dużo też zależy od "mądrości" projektantów - a następnie GŁUPOTY wandali. Zniszczenie kosza na śmieci, wiaty lub znaku nic nie kosztuje - taka rzecz martwa się nie poskarży, rzadko odda - a jaki PRESTIŻ. Gangsterka pełną gębom! (w swojej rdzennie rodzinnej gminie - przy granicy z CZ co pewien czas niszczono wiaty, INFOBOX'y - czyli słupy z informacjami, netem, możliwością wysyłu SMS. Po co? dla LANSU, SZPANU i chyba również przeciw swoim kompleksom dotyczącym pewnej przykrótkawej części ciała Gmina to naprawia i za pewien czas się powtarza sytuacja. Kasa idzie na naprawy, a nie na dalsze umilanie życia rdzennej ludności czy turystom. Ot taki polski grajdołek. Trzeba zmienić mentalność pokoleniową - wspólne nie znaczy niczyje! Czego Wam i sobie życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A2i Napisano 14 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 polecam też stronkę opencyclemap.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikegirl87 Napisano 4 Września 2013 Udostępnij Napisano 4 Września 2013 W rejonie Bielska-Białej są dobre tereny do jazdy na rowerze, zarówno po górach jak i szosami - Jezioro Żywieckie to dobry rejon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fata Napisano 4 Września 2013 Udostępnij Napisano 4 Września 2013 A w jakim rejonie śląska ma być ta trasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narodowiec1920 Napisano 7 Września 2013 Udostępnij Napisano 7 Września 2013 jakie sa dobre trasy do mtb xc w okolicach katowic, mikołowa, bytom( i reszta tych miast) takie dłuższe i czasem nie w żywcu/skoczowiie?(Mikołowskie lasy nie za bardzo mi podchodzą gdyby co) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.