Tomek1496 Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Witam ! Zastanawiam sie czy kupic okulary Fischer fs 21 http://allegro.pl/okulary-fischer-fs-21-polaryzacja-na-rower-gratis-i3398714058.html czy dolozyc i kupic Arctica s 30 http://allegro.pl/arctica-s30-okulary-wymienne-szkla-letnia-promocja-i3382056762.html Do okularow Arctica daja jeszcze szkla przezroczyste.Szkla przezroczyste będą sie lepiej sprawowac w pochmurne dni i wieczorem, czy moze zolte. Dodam ze nie jezdze rowerem w nocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 zółte są na dni pochmurne, białe na wieczór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrisu8381 Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Osobiście używam: 1. Żółte- w pochmurne dni oraz w słoneczne o ile większość czasu spędzam w zacienionym lesie 2. Czarne- mocne słońce 3. Przeźroczyste- wieczór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinwu Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 te Fishery to prawie to samo co te Arctica . Mam je (Fisher) ponad rok i najczęściej używam tych pomarańczowych. To nie są typowe pomarańczowe, tylko dodatkowo leciutko przyciemnione. Po roku już jest trochę rys, ale nie specjalnie o nie dbam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 25 Lipca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Jeszcze są pomarańczowe poprawiające kontrast w pochmurne dni. Działa to chyba podobnie jak żółte. Tylko, że jedne są chyba bardziej na śnieg, a drugie jak go nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Zalezy gdzie bedziesz jezdzil, ale ja do jazdy w lesie uzywam w tej chwili tylko i wylacznie przezroczystych. Cokolwiek innego jest za ciemne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aciek Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Żółtych używam tez wieczorem, poprawiają moim zdaniem jakość obrazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luklis Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Żółte i pomarańczowe szkła wyostrzaja obraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1496 Napisano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Czyli w tych zolto-pomaranczowych tez da rade jezdzic wieczorem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Powiedziałbym, że jeździ się nawet lepiej niż w przezroczystych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolini2 Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Ja w ciągu dnia używam żółtych, wieczorem także Mam jedną parę A tak serio, w moim przypadku zółte szkła sprawdzaja się i za dnia i wieczorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2013 Wiecie gdzie można sie zaopatrzyć w wymienne szkła do okularów Shimano? Szukam fotochromów do s70r http://rowertour.com/shimano-s70r-ph-okulary-fotochromowe-czarne-2-kpl-soczewek.html Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akawisz Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 A czy ktoś z was używał podobnej rzeczy: http://allegro.pl/okulary-gogle-na-rower-motor-uv400-wymienne-szkla-i3413863547.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szatancube Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 A czy ktoś z was używał podobnej rzeczy: http://allegro.pl/okulary-gogle-na-rower-motor-uv400-wymienne-szkla-i3413863547.html Mi one bardzo przypominają okulary z lidla które kupiłem w zeszłym sezonie. Co prawda zupełnie inne kolory zarówno szkieł jak i samych okularów ale w "budowie" są niemal identyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuzyn353 Napisano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Witam. Łukasz z Zabrza. Podpowie mi ktoś, gdzie w okolicy jest sklep w którym mają dobry wybór i ceny, okularów z wymiennymi szkłami? Chcę coś do max 100zł. Wolę jednak przymierzyć do lusterka niż kupować na allegro w ciemno. Zabrze, Gliwice? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narodowiec1920 Napisano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Ja używam szarych przyciemnianych - Hammer 2010 BL. W dzien pochmurny jak i słonce b.dobrze sie w nich jeżdzi, jak sie robi ciemno można jeszcze używać ale w nocy już można poczuć sie jak niewidomy na rowerze(W słoneczny dzien przepuszczają, 7% światła, na wieczor najwiecej ile umią - 18% a w pochmurny dzien ok 10-12%) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asportdam Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Ja używam szarych przyciemnianych - Hammer 2010 BL. W dzien pochmurny jak i słonce b.dobrze sie w nich jeżdzi, jak sie robi ciemno można jeszcze używać ale w nocy już można poczuć sie jak niewidomy na rowerze(W słoneczny dzien przepuszczają, 7% światła, na wieczor najwiecej ile umią - 18% a w pochmurny dzien ok 10-12%) Mam podobny problem, powiedzcie Mi, które z tych okularów wybrać do jazdy downhill ? Jaki kolor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 Do dałnchila ino dwukolorowe. Na jednym ślipiu zielone, na drugim różowe. I wsadź pan to w żółte oprawecki. Kolor dobierasz do warunków, a nie dyscypliny. Poza tym, nie wygodniej byłoby w goglach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.