Skocz do zawartości

[Okulary] Jaki kolor szkieł do jazdy w pochmurne dni i wieczorem ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Zastanawiam sie czy kupic okulary Fischer fs 21 http://allegro.pl/okulary-fischer-fs-21-polaryzacja-na-rower-gratis-i3398714058.html czy dolozyc i kupic Arctica s 30 http://allegro.pl/arctica-s30-okulary-wymienne-szkla-letnia-promocja-i3382056762.html

Do okularow Arctica daja jeszcze szkla przezroczyste.Szkla przezroczyste będą sie lepiej sprawowac w pochmurne dni i wieczorem, czy moze zolte. 

Dodam ze nie jezdze rowerem w nocy. 

te Fishery to prawie to samo co te Arctica . Mam je (Fisher) ponad rok i najczęściej używam tych pomarańczowych. To nie są typowe pomarańczowe, tylko dodatkowo leciutko przyciemnione. Po roku już jest trochę rys, ale nie specjalnie o nie dbam :) 

Mi one bardzo przypominają okulary z lidla które kupiłem w zeszłym sezonie. Co prawda zupełnie inne kolory zarówno szkieł jak i samych okularów ale w "budowie" są niemal identyczne.

Witam. Łukasz z Zabrza.

Podpowie mi ktoś, gdzie w okolicy jest sklep w którym mają dobry wybór i ceny, okularów z wymiennymi szkłami? Chcę coś do max 100zł. Wolę jednak przymierzyć do lusterka niż kupować na allegro w ciemno. Zabrze, Gliwice?

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Ja używam szarych przyciemnianych - Hammer 2010 BL. W dzien pochmurny jak i słonce b.dobrze sie w nich jeżdzi, jak sie robi ciemno można jeszcze używać ale w nocy już można poczuć sie jak niewidomy na rowerze(W słoneczny dzien przepuszczają, 7% światła, na wieczor najwiecej ile umią - 18% a w pochmurny dzien ok 10-12%)

Ja używam szarych przyciemnianych - Hammer 2010 BL. W dzien pochmurny jak i słonce b.dobrze sie w nich jeżdzi, jak sie robi ciemno można jeszcze używać ale w nocy już można poczuć sie jak niewidomy na rowerze(W słoneczny dzien przepuszczają, 7% światła, na wieczor najwiecej ile umią - 18% a w pochmurny dzien ok 10-12%)

Mam podobny problem, powiedzcie Mi, które z tych okularów wybrać do jazdy downhill ? Jaki kolor?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...