ArturSniadkowski Napisano 24 Lipca 2013 Napisano 24 Lipca 2013 Ukłony dla wszystkich, którzy znają odpowiedź lub mają zbliżony do mojego tematu problem. Pytanie brzmi: jak stabilnie zainstalować koło z osią 15 lub 20 mm w centrownicy BEZ zaopatrywania sie w adaptery na 9 mm (wartych dziesiąt złotych ) lub zaglądania do tokarza?
Mod Team Puklus Napisano 24 Lipca 2013 Mod Team Napisano 24 Lipca 2013 Najlepiej to robić w widelcu. Jak nie masz takiego widelca, bo np koło nie twoje ... no to jest problem. Trzeba jakąś konstrukcje wymyślić albo kupić jak sie chce dokładnie wyrównać koło.
ArturSniadkowski Napisano 25 Lipca 2013 Autor Napisano 25 Lipca 2013 Widelca nie posiadam - centrownice jedynie. Ani kupnych adapterow ani wytoczonych. Zna ktos dobre rozwiazanie?
Mod Team Puklus Napisano 25 Lipca 2013 Mod Team Napisano 25 Lipca 2013 Tu nie ma rozwiązania, albo kupisz - zrobisz adapter albo nie wiem zakręć koło w imadło i spuść "pion" z sufitu ...
netta1987 Napisano 25 Lipca 2013 Napisano 25 Lipca 2013 mi oś od fox-a 15 daje radę w centrownicy ale mam i adapterki do qr9 w zestawie do kół
twojastara Napisano 26 Lipca 2013 Napisano 26 Lipca 2013 jak masz stare oski (np pelne) badz oldchoolowe piasty - mozesz sprobowac z nich cos wystrugac; uzyj tamy izo/duct w razie niezgodnosci srednicy i pilnika gdybys chcial pod-pasowac jakis stary zuzyty konus.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.