Skocz do zawartości

[hamulce] Jak uzupełnić płyn i odpowietrzyć Hayes Dyno Sport

moralez00

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 

Tak jak w temacie czyli prosił bym o instrukcje (najlepiej łopatologicznie) jak uzupełnić płyn i odpowietrzyć Hayes Dyno Sport.

Pytanie 2. Czy koniecznie trzeba lać płyn do hamulców rowerowych czy może można go zastąpić dot 4 od motoru?

Z góry dziękuję za odpowiedz.

• Mod Team

Można, zwykłe, ale najlepiej z gumowym tłokiem, jak sobie kupisz z plastikowym to sie dowiesz czemu a wężyki z króćcami uszczelnionymi o gwincie bodajże M4 (lub M3) jeżeli to zestawy z avida. Można sobie zrobić za 5 zł lub kupić na allegro za 20-100zł jak kto woli.

hmmm płyn ok 12 zł 2 strzykawki może 50gr, 2 wentylki może kilka zł ... trochę wężyka ... coś drogo ci wyszło ... no ale i tak taniej :D

Hmm płyny są w rórznych cenach. Ja akurat za płyn 0.5 dałem 22 pln

Najlepiej jak bys nabyl specjalny, powaznie ja sie na tym przejechalem myslac ze moze byc cos innego.

A czym różni się ''specjalny'' od zwykłego dot 4 bo o ile czytałem o tym to wychodzi na to że każdy dot ma określoną specyfikacje której musi się trzymać. Poza tym wole zapłacić 22pln za 0.5 litra niż 30 za 250 ml a tak naprawdę mam to samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...