Skocz do zawartości

[rowery] szybciej na góralu niż szosówce

evolutionxtr

Rekomendowane odpowiedzi

Od niedawna mam nowy rower szosowy spec tarmac nie jest to moj pierwszy rower szosowy,jednak miałem 2 lata przerwy z szosą . 

Mam odcinek, trasa(asfalt) ok 30 km z lekkimi podjazdami .Pokonanie górskim rowerem zajmuje mi ok 55 min. na szosie cieżko zmieścić sie w 1h  nie wiem dlaczego tak sie dzieje po zejsciu z szosy czuje sie zmeczony i obolały prosze o pomoc.

nie znam się ale wg moich "doświadczeń" masz za mało pary w nogach, zmień przełożenie tak, aby zwiększyć kadencje. Na szosie nie jeżdżę ale mam cos (chyba) na styl roweru crossowego i jadąc na przełożeniu 3X5/6/7 jade szybciej i mniej się męcze niż jak bym jechał tylko na 3x7.

Może asfalt jest rozjeżdżony przez czołgi? :icon_mrgreen:

Nie

Musiałbyś porównać geometrię wcześniejszych szosówek z obecną. Do tego dochodzi zachowanie roweru z punktu widzenia komfortu, rodzaj opon.

Rower obecny dużo szybszy i bardziej sportowy od wczesniejszych

Musiałbyś porównać geometrię wcześniejszych szosówek z obecną. Do tego dochodzi zachowanie roweru z punktu widzenia komfortu, rodzaj opon.

Rower obecny dużo szybszy i bardziej sportowy od wczesniejszych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...