Skocz do zawartości
  • 0

używany góral do 600 zł

Gość Mike

Pytanie

Napisano

Szukam używanego roweru do 600 zł co wybrać Giant ATX 850 czy Gant Rock, a może coś innego - czego szukać a czego unikać. Z góry dziękuję za pomoc.

PS. Wiem że dobry rower to taki za minimum 10000  albo 20000 ale nie stać mnie.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chyba Ci się zera pomyliły koleś. Dobry rower to rower wytrzymały i spełniający swoje przeznaczenie. A nie rower za 500zł czy za 5000zł. W kwocie 600zł to możesz pytać czy amortyzator jest dobry, a nie rower. Jeżeli szukasz czegoś na offroad, czegos czym pojedziesz po ostrym terenie, to musisz szukać minimum 100mm skoku w amortyzatorze, odpowiednio wytrzymałej ramy i szerszych opon z dobrym bieżnikiem. Jeżeli szukasz czegoś na asfalt to kup sobie szosówkę używaną. 

• Mod Team
Napisano

A nie rower za 500zł

Czyli jak ktoś chce kupić buty za 30zł bo nie ma 300 na porządne to go pobijesz i każesz chodzić boso ??

Ja swoją meride kupiłem za 300zł doprowadziłem do stanu użyteczności i sie cieszyłem ze mam a skoro ty jesteś bogaty i cie stać ... to może pożycz koledze na porządny sprzęt ??

Napisano

Czyli jak ktoś chce kupić buty za 30zł bo nie ma 300 na porządne to go pobijesz i każesz chodzić boso ??

Tak, dokładnie :D. Chodziło mi o wytłumaczenie, że za 5 stów nie kupi się roweru na lata, pod nasze wymagania i do tego nowego. Z butami jest inaczej, często materiał który do nich idzie, idzie również do tańszych modeli. W rowerach jest przecież trochę inaczej :). Także - ja polecam rozglądać się za używanym Kross Panic'iem bądź DSem. Można je dostać za 500zł a trwałość mają ponadczasową. Sporo ludzi jeździ u mnie Panicami i pomimo upływu lat dalej świetnie się trzymają.

Jeszcze jedno: Nie chodziło mi o to że rower za 400zł czy 500 jest zły. Mój staruszek Horizon Stone do dzisiaj przerzuca, kręci i w ogóle chodzi jak masło. Ale jeżeli ktoś kupuje rower w Biedronce z Zoomem 2cm skoku, to ja nie będę mu w żywe oczy kłamał że to super sprzęt. Jarzysz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...