Synergy Napisano 23 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Teraz do XC używam XCRa. Nie ma problemów z hamowaniem, ale tutaj próbuję Ci odpowiedzieć dlaczego lepiej się wstrzymać z zakupem hydraulików. Korzyści nie są współmierne do kosztów i żałuję, że priorytetem ulepszenia roweru mojego były hamulce tarczowe, poza tym ten manitou jest piękny. Mój plan działania byłby, dzisiaj bierę tego r7 sprzedam XCRa, a za miesiąc hamulec na przód, następnie xxxx czasu mija i robimy tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trime Napisano 23 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Zakładając, że sprzedam xcr'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Synergy Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Offtop: XCR jest dobrym amortyzatorem, za 120-150zł to bez problemu. Nosi on tytuł króla budżetowców na który w pełni zasługuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Nie wyolbrzymiaj problemu xcr da rade o ile nie wpakuje mu sie tarczy 203 @ mam na sprzedaż raidona lod na gwarancji za 200zł. Napisałem ci wiadomość na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jechan Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Jeździłem na nowym XCR przez 2 lata i nie było żadnego problemu podczas hamowania Kup hamulec i sprawdź. Z czasem jak pojawią się luzy to możesz wymienić, chyba że już teraz je masz lub chcesz wymienić amorka na cos lepszego Wysyłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trime Napisano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Niestety mało jest tarcz na CL, jakie polecicie? Fajnie jak by można było używać klocków metaetycznych i tu znalazłem na allegro: http://allegro.pl/zeit-klocki-hamulcowe-metalicze-avid-code-i3395975713.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trime Napisano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Co powiecie o połączeniu hamulce + tarcze + zaciski ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Obiawiam się,że to ostatnie nie będzie pasowało ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trime Napisano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Zatem jakie tarcze, lub jaki zacisk metaliczny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 do m596 musisz takich szukac chyba http://image.ceneo.pl/data/products/16732310/i-a2z-klocki-hamulcowe-eco-polmetaliczne-shimano-xtr-xt-saint-lx-hone-deore.jpg Taka wielkosc i takie zaczepy itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trime Napisano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 a jakiś link z aukcji czy z sklepu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Proszę, metaliki XTRa. http://bikecenter.pl/index.php?p2504,shimano-br-m965-m06-klocki-hamulcowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trime Napisano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Do podanych hamulców i tarcz będą pasować? Tarcze powinny wystarczyć? Przy tych tarczach można metaliczne zaciski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Moim zdaniem dedykowanie tarczy do metalików to tylko chwyt marketingowy,ale mozliwe ,że są różnice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trime Napisano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 sam pojeżdżę to i zobaczę ale Proszę was o opinie czy taki zestaw spełni moje oczekiwanie i czy ewentualnie do tych tarcz można dać metaliczne zaciski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Raczej powinien spełnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Coś się tak uczepił tych klocków?? Kupisz te Deore to masz tam wszystko co trzeba. Jak się zużyją to będziesz eksperymentował. Co do tarczy to też nie problem bo raz kupisz i masz na sporo kkm. A jak nie latasz po górach to prędzej rower zmienisz niż wymienisz tarczę. Metaliczne klocki jak najbardziej ale niektóre niestety mocno słychać na zjazdach. Jak nie przeszkadza to brać. To co zaproponowałeś z godzinę temu to bardzo fajny komplet i aż nadto wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trime Napisano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Zatem kwestia adaptera, słyszałem, ze na tył potrzebny jest czy w mudserisie czy w u tego gościa z allegro, gdzie kupuję tarcze jest odpowiedni adapter? Pytam bo jestem laikiem i nie chcę wydać niepotrzebnie kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 pisalem ze moge ci sprzedać bo mi niepotrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trime Napisano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Ale tak to ominął bym koszt wysyłki;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 W mudserwisie jest za 35zl,ja ci za 20 moge sprzedac + 5 za wysylke. zyskasz 10zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trime Napisano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Dziękuję serdecznie temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.