Skocz do zawartości

[Hydraulik] ~600zł, teraz czy poczekać

trime

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz do XC używam XCRa. Nie ma problemów z hamowaniem, ale tutaj próbuję Ci odpowiedzieć dlaczego lepiej się wstrzymać z zakupem hydraulików. Korzyści nie są współmierne do kosztów i żałuję, że priorytetem ulepszenia roweru mojego były hamulce tarczowe, poza tym ten manitou jest piękny. Mój plan działania byłby, dzisiaj bierę tego r7 sprzedam XCRa, a za miesiąc hamulec na przód, następnie xxxx czasu mija i robimy tył. 

Jeździłem na nowym XCR przez 2 lata i nie było żadnego problemu podczas hamowania ;) Kup hamulec i sprawdź.

Z czasem jak pojawią się luzy to możesz wymienić, chyba że już teraz je masz lub chcesz wymienić amorka na cos lepszego

Wysyłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 2

Coś się tak uczepił tych klocków?? Kupisz te Deore to masz tam wszystko co trzeba. Jak się zużyją to będziesz eksperymentował. Co do tarczy to też nie problem bo raz kupisz i masz na sporo kkm. A jak nie latasz po górach to prędzej rower zmienisz niż wymienisz tarczę.

Metaliczne klocki jak najbardziej ale niektóre niestety mocno słychać na zjazdach. Jak nie przeszkadza to brać.

To co zaproponowałeś z godzinę temu to bardzo fajny komplet i aż nadto wystarczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...