rado52 Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 witam, W poniedziałek dopadł mnie pech ( w niedzielę w tv leciał film "Nie lubię poniedziałków" ) i ja też je znienawidziłem. Pękł mi wianek w przedniej piaście. No nic, trudno. Dzisiaj poleciałem do pobliskiego sklepu rowerowego i o dziwo dostałem takie same wianki jak ten ocalały. Zadowolony wróciłem do domu i postanowiłem oczyścić tę piastę, nasmarować porządnie miskę i wianki, aby móc po południu pojeździć. Niestety przy czyszczeniu okazało się, że po tej stronie gdzie pękł wianek jest mega wżer na pół bieżni (foto) http://images.tinypic.pl/i/00420/f1225wvhx5bh.jpg Piasta to jakaś firma "krzak" Mount X-1. Przebieg jakieś 2-2,5 tyś km. Czy jest możliwość wymiany tej miski ? Nie mam pojęcia jak to sprawdzić i nie wiem czy ta piasta ma tę część wymienną. Proszę o ewentualne rady. Pewnie jakąś piastę zastępczą znajdę albo kupię niedrogą, tylko gdzie dobrze i tanio zaplatają koła w Warszawie ? Chciałbym to jak najszybciej załatwić, ponieważ w najbliższy piątek (26.07) jest Warszawska Masa Krytyczna w której chciałbym wziąć udział. pozdrower,rado52
tobo Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 Bieżnia jest stalowa, korpus piasty z reguły aluminiowy - tak więc bieżnia została tam wciśnięta w fabryce. To czy jest wymienna zależy jednak bardziej od dostępności zamiennika - musiałbyś znać wymiary tej co jest - wysokość, średnica zewnętrzna. Bieżnię trzeba wybić a zamiennik osadzić w gnieździe co czasami nie jest proste. Pytanie jaki masz budżet na ten serwis.
rado52 Napisano 23 Lipca 2013 Autor Napisano 23 Lipca 2013 powiem tak: im taniej tym lepiej, nie mam zamiaru inwestować w ten stary rower
rado52 Napisano 24 Lipca 2013 Autor Napisano 24 Lipca 2013 zakończyło się to bardziej opłacalnym zakupem nowego koła marki Kross temat uważam za zamnięty
Mod Team Puklus Napisano 24 Lipca 2013 Mod Team Napisano 24 Lipca 2013 Jak tylko powiem ... F**k sake ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.