Skocz do zawartości

[piasta] przednia piasta - wymienna miska ?

rado52

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam,

W poniedziałek dopadł mnie pech ( w niedzielę w tv leciał film "Nie lubię poniedziałków" ) i ja też je znienawidziłem. Pękł mi wianek w przedniej piaście. No nic, trudno. Dzisiaj poleciałem do pobliskiego sklepu rowerowego i o dziwo dostałem takie same wianki jak ten ocalały. Zadowolony wróciłem do domu i postanowiłem oczyścić tę piastę, nasmarować porządnie miskę i wianki, aby móc po południu pojeździć. Niestety przy czyszczeniu okazało się, że po tej stronie gdzie pękł wianek jest mega wżer na pół bieżni (foto) http://images.tinypic.pl/i/00420/f1225wvhx5bh.jpg Piasta to jakaś firma "krzak" Mount X-1. Przebieg jakieś 2-2,5 tyś km. Czy jest możliwość wymiany tej miski ? Nie mam pojęcia jak to sprawdzić i nie wiem czy ta piasta ma tę część wymienną.

Proszę o ewentualne rady. Pewnie jakąś piastę zastępczą znajdę albo kupię niedrogą, tylko gdzie dobrze i tanio zaplatają koła w Warszawie ? Chciałbym to jak najszybciej załatwić, ponieważ w najbliższy piątek (26.07) jest Warszawska Masa Krytyczna w której chciałbym wziąć udział.

pozdrower,
rado52

Napisano

Bieżnia jest stalowa, korpus piasty z reguły aluminiowy - tak więc bieżnia została tam wciśnięta w fabryce. To czy jest wymienna zależy jednak bardziej od dostępności zamiennika - musiałbyś znać wymiary tej co jest - wysokość, średnica zewnętrzna. Bieżnię trzeba wybić a zamiennik osadzić w gnieździe co czasami nie jest proste.

Pytanie jaki masz budżet na ten serwis.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...