Skocz do zawartości

[odzież] firma Liquid

Rekomendowane odpowiedzi

jakie macie doswiadczenia z produktami tej polskiej firmy. Czy jest to produkt który można ubrać spokojnie czy nie zawracać sobie w ogole glowy tą marką. Może firma ma innego konkurenta - może równiez krajowego.

ciekaw jestem waszych opini

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Mam spodenki rowerowe z wkladka antybakteryjna tej firmy, jesli chodzi o koszulke to nie bede sie wypowiadal bo takowej nie posiadam, jednak nie polecam tej firmy. Po kilku dniach musialem wzmocnic spodenki bo pekaly na szwach:/ Moze poszukaj cos w miare "firmowego":P

Pozdro @ll

Mam koszulke Liquid od wczoraj :D

Z metki wynika że jest to koszulka 100% poliester szyta dla firmy Mikesport, więc o producencie nic nie wiadomo :confused:.

Obejrzałem, pozszywana całkiem poprawnie, nic nie wisi nic się nie strzępi, co do trwałości to oczywiście nie mam bladego pojęcia, ale materiał na dotyk i splot porównywalny z Mareto czy Berknerem (ja mam materiał typu "kratka"). Logo na przodzie, podobnie jak pasek odblaskowy z tyłu na kieszonce, wyglądają na jakiś nadruk/naprasowywanke (ja się nie znam, krawcową nie jestem :huh:) i myślę że jakoś wybitnie długo sie nie uchowają, szczególnie podczas częstego prania. Materiał ma tendencje do zaciągania się. Osobiście to w tych koszulkach zmieniłbym jeszcze wykończenie suwaka na górze (przy szyi). Nie jest on osłonięty materiałem (inni producenci miewają takie bajery) i może trochę drapać, chociaż dziś jakoś szczególnie mi w praktyce nie przeszkadzał powyższy brak.

Ja wybrałem ją bo była tania :twisted: , szeroka, a najkrótsza ze znalezionych w sieci i sklepach :D.

Dziś ubrałem ją na przejażdżkę ale od razu mówię że wcześniej jeździłem w bawełnie, więc opinia jest mało wiarygodna :P. Koszulka na mnie leży całkiem nieźle ;), a co do walorów użytkowych, to brak odczucia mokrych pleców mimo że były baardzo mokre (jak test, to test :twisted:), nic w trakcie jazdy nie powiewa i nie fruwa, co do przewiewności w porównaniu do innych to się nie wypowiem, dla mnie przewiewność była wystarczająca. Po godzinie jakos wybitnie nie śmierdziałem mimo ponad 30 st. upału :twisted:. W porównaniu do koszulki bawełnianej to szorty Berknera, w których jeżdżę, osłonięte koszulką bawełnianą były mokre, osłonięte koszulką Liquid-a były o wilgotności porównywalnej z resztą spodenek.

Z ciekawosci przepłukałem ją w wodzie i powiesiłem ociekającą na sznurku w łazience. Po jakichs 2 godzinach poza stójką i najniżej wiszącymi fragmentami reszta była już praktycznie sucha.

Podsumowując za 39 zł (po obniżkach) zamówiłem sobie jeszcze jedną i jedną dla żony :wub:, bo pieniądze niewielkie a podstawowe funkcje spełnia jak dla mnie.

koszulka przyszła juz do mnie, niestety byłam w niej póki co tylko raz, bo poznoiej zaczely sie deszcze a teraz mam cos nie tak z kostka, jakas skrecona lekko jest czy cos :/ w kazdym badz razie ten jeden raz jak w niej bylam no to w porownaniu do zwyklych tshirtow zdecydowanie lepiej wypada :) ale to w sumie moja pierwsza koszulka typowo rowerowa... no coz, zobaczymy jak bedzie przy czestszym eksploatowaniu sie sprawowac :) oby dobrze :)

• 7 miesięcy temu...
  • Mod Team

algra7 - dziękuje za namiar na temat, jednak czytałem już wszystkie możliwe wypowiedzi związane z tą firmą, że mam mieszane uczucia i nie wiem czy nie dopłacić do np. ciuchów firmy Mareto.

BTW. Wybrałem odświeżenie tego tematu gdyż chce zakupić spodenki i koszulkę tejże firmy, a nie tylko koszulkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...