lukaszpe Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 Witam. Już miałem kupić tego UNIBIKE ale nie było w sklepie więc sprzedawca próbował mnie na tego Gianta namówić Niby Gianta rama jest dużo mocniejsza no i ma 5 letnią gwarancję ale za to trochę gorszy osprzęt. Osprzęt po jakimś czasie się zużywa a rama pozostaje więc chciałem zapytać czy naprawdę warto rezygnować z osprzętu na rzecz ramy i czy tam rama w Giancie jest naprawde mocniejsza? Rowerem jeździć będę po polskich drogach czyt. dziurach;] no czasem jakiś utwardzana ścieżka leśna. Trasy 20-150 km. Moja waga 108kg. Cena taka sama 2099 zł.
donut13th Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 Z tego co mi wiadomo rowery Unibike mają Dopuszczalną masę całkowitą do 140kg, a co się z tym wiąże muszą być wytrzymalsze i przy tym pewnie dłużej wytrzymają. Jak ważysz 108kg, a Gianty MAX mają 120kg (a wydaje mi się że 100), w to wlicza się wszystko rower użytkownik bagaż, rower tej klasy średnio 14kg waży, więc teoretycznie już wychodzisz poza ustalony limit Gianta. Ogółem nie słyszałem jeszcze żeby komuś ewidentnie rama się zepsuła, jak nie będziesz skakać nigdzie to nic Ci się nie stanie raczej.
scibor Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 Mam 3 sezon unibike vipera, osprzet w tym roku zmienilem co prawda ale rama trzyma sie dobrze nic jej nie jest a moja waga to 120+kg ;p Jestem z czystym sumieniem w stanie polecic ten rower.
lukaszpe Napisano 23 Lipca 2013 Autor Napisano 23 Lipca 2013 to dodam jeszcze zapytanie. czy dla amatora jest coś jeszcze po viperze czy to juz taki optymalny wybór? bo mógłbym dalej zbierać na cos lepszego ale niewiem czy warto.
Rades Napisano 29 Lipca 2013 Napisano 29 Lipca 2013 zawsze możesz kupić Zethosa jeśli masz z czego dołożyć, ale na twoim miejscu zostałbym przy Viperze i kupił kask, licznik, oświetlenie i dobrego u-locka.
lukaszpe Napisano 29 Lipca 2013 Autor Napisano 29 Lipca 2013 zawsze możesz kupić Zethosa jeśli masz z czego dołożyć, ale na twoim miejscu zostałbym przy Viperze i kupił kask, licznik, oświetlenie i dobrego u-locka. a może ktoś tu doradzić jaki kask, licznik, u-lock czy łańcuch czy po prostu zaufać sprzedawcy? albo chociaż cenowo ile na co przeznaczyć. ufam że będzie dobry stosunek ceny do jakości
lukaszpe Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Napisano 1 Sierpnia 2013 W okolicy nigdzie nie mogę znaleźć tego vipera w wersji 23" Warto czekać do przyszłego sezonu na wersje 2014? jakiś tam stary składak do tymczasowej jazdy mam. Może zna ktoś tu zaufany sklep internetowy gdzie można go kupić, chociaż nie wiem jak wtedy wygląda gwarancja/serwis. A może kupić tego GIANT Roama 2 ewentualnie Author Reflex jak by mi się udało go znaleźć? Tyle że nie wiem czy te rowery dadzą rade z 105kg rowerzystą + czasem plecak.
Rades Napisano 1 Sierpnia 2013 Napisano 1 Sierpnia 2013 Według mnie nieznajomy/niesprawdzony sklep stacjonarny tyle samo wart co internetowy bo jak ma się wypiąć na klienta to się wypnie. Możesz poczekać choć akurat na nasze nieszczęście sprzęt co roku drożeje wystarczy porównać jaka była sugerowana cena producenta na "dzień dobry" więc pewnie i Unibike podskoczy albo straci trochę na osprzęcie. Jeśli nie ma w twoim mieście a jesteś zdecydowany to sklep internetowy złym pomysłem nie jest, ewentalnie możesz poczekac do zimy ale wtedy wiadomo znacznie taniej ale i resztki;/
lukaszpe Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Napisano 1 Sierpnia 2013 Znalazłem viper-y w sklepach internetowych więc mam jedno pytanie. Jak wygląda gwarancja i serwis w przypadku zakupu online? Jaka jest różnica między kupnem w sklepie a kupnem online? Z tego co mi się wydawało to jak bym w sklepie kupił to potem w przypadku serwisu/wymiany gwarancyjnej oni się wszystkim zajmują. A w przypadku online to muszę wysyłać rower? http://www.forumrowerowe.org/topic/94195-gwarancja-rowery-unibike-zakupione-droga-wysylkowa-nie-sa-objete-gwarancja/ z tego postu wynika ze lepiej w sklepie kupić. ktoś może potwierdzić?
Rades Napisano 2 Sierpnia 2013 Napisano 2 Sierpnia 2013 Różnie, ale często w razie poważniejszej usterki wysyłany jest kurier na koszt sklepu, więc warto dopytać o wszystkie szczegóły związane z gwarancją w sklepie internetowym w którym zamierzasz dokonać zakupu, dobrze też poszukać doświadczeń i opinii na temat tego sklepu
lukaszpe Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Napisano 2 Sierpnia 2013 http://www.rowerzysta.pl http://www.bikepark24.pl takie dwa znalazłem.
Kranczi Napisano 2 Sierpnia 2013 Napisano 2 Sierpnia 2013 Powiem szczerze że Gianty mają niektóre modele takie mocne, że np. Mój tata waży 115kg i jeżdzi na tym samym Giantcie od 25lat a jest jego drugim włascicielem! Jak ktoś ciekawy to Giant Upland Szczerze mogę polecic gianta ale nie wiem czy to ten sam Giant co kiedyś czyli solidny co się wiąże z wytrzymałoscią komponentów.Dziś wszystko jest robione na odwal się, dajesz za sprzęt duże pieniądze po to żeby mieć markę.. Dla przykładu jednego dnia zepsuł mi się czajnik za 5 stowek i toster za 4 Philipsa, specjalnie kupiłem coś lepszego a tu wytrzymał mi 2 lata! Miałem philipsa dawniej i wytrzymał 10..Fak de lodżik.. Ale wracając do tematu to zmieżając do Unibike to najlepszym rozwiązaniem będzie Evolution z 2012 roku, dobry osprzęt i komfort jazdy. Nie mam karty gwarancyjnej Unibike ani Gianta więc nie powiem do jakiej wagi może być "zawodnik" na rowerku. Anyway polecam Gianta co do Unibike to stawiam znak zapytania.Pozdrawiam!
rossi78 Napisano 2 Sierpnia 2013 Napisano 2 Sierpnia 2013 Mam Vipera z tego rocznika. W chwili obecnej przejechane ok 1000 km bez awarii. Polecam ten rower. Już wiele razy było mówione że w chwili obecnej stosunek, jakość do ceny jest bardzo dobra. Oczywiście są minus, jak choćby waga,ale który rower ich nie ma? Dlatego z mojej strony moge Ci go jak najbardziej polecić.
Kranczi Napisano 2 Sierpnia 2013 Napisano 2 Sierpnia 2013 Mam Vipera z tego rocznika. W chwili obecnej przejechane ok 1000 km bez awarii. Polecam ten rower. Już wiele razy było mówione że w chwili obecnej stosunek, jakość do ceny jest bardzo dobra. Oczywiście są minus, jak choćby waga,ale który rower ich nie ma? Dlatego z mojej strony moge Ci go jak najbardziej polecić. Czy ja wiem, ja już nie wnikam
Chmielo Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 Zakładałem taki sam temat. Też się zastanawiałem nad Giantem. Ostatecznie wybrałem Viper'a i nie żałuje. Osprzęt kilka klas wyższy. 250 przejechane i jest ok.
lukaszpe Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Napisano 6 Sierpnia 2013 Zamówiłem UNIBIKE Vipera. Dzięki za pomoc.
davos Napisano 6 Sierpnia 2013 Napisano 6 Sierpnia 2013 Zamówiłem UNIBIKE Vipera. Dzięki za pomoc. Gratulacje, ja kupiłem swojego Vipera 23" tydzień temu i jestem bardzo zadowolony (na razie jakieś 100km przejechane). Poza tym, widzę że na forum jest już sporo tych rowerów i nikt złego słowa o nich nie napisał.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.