wiater Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 Witam! Posiadam korbe jak w temacie i zauważyłem,że po każdym myciu przez jakiś czas piszczy jak wigry 3 sąsiada... Rozbrałem wszystko nasmarowałem, jedyne co zauważyłem to to, że łożysko od strony korby chodzi troszke wolniej i delikatnie szumi. Czy to może być powodem piszczenia? Jeśli tak to czeka mnie wymiana suportu. Może ktoś coś polecić, żeby nie było podobych objawów po 1,5kkm?
Mod Team Puklus Napisano 23 Lipca 2013 Mod Team Napisano 23 Lipca 2013 Może oś korby ślizga sie na szali co powoduje pisk ... sa ślady na osi ?
crupez Napisano 24 Lipca 2013 Napisano 24 Lipca 2013 Łozysko szumi, ale nie stawia oporów. Na osi nie było raczej śladów.
crupez Napisano 24 Lipca 2013 Napisano 24 Lipca 2013 Po zrzucenia łańcucha dalej piszczy, nie ma wpływu czy z obciążeniem, czy bez. Pedała odpadają gdyż kręcimy samymi ramionami. Może uda się jakiś filmik ogarnąć.
crupez Napisano 13 Sierpnia 2013 Napisano 13 Sierpnia 2013 Post wyżej pisałem, że beż łańcucha też piszczy, dzisiaj znaleźliśmy to, zobaczymy co będzie po wymianie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.