kosciu Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 Cześć,mam okazję kupić ramę roweru Ghost AMR Square z 2009 roku z damperem (X-fusion, nie pamiętam modelu, ale ma 3 ustawienia coś jak CTD Foxa) za ok 2000zł, więc cena całkiem okazyjna. Rama nowa, sprowadzona od niemieckiego dystrybutora z gwarancją. Nie zastanawiałbym się długo gdyby nie kilka szczegółów...W tym rowerze w standardzie był dziwny wynalazek, mianowicie przekładnia planetarna w korbie. I tu rodzi się pytanie czy da radę jakoś zamontować klasyczną przerzutkę do tej konstrukcji czy raczej się w to lepiej nie pakować? HammerSchmidt kosztuje koło 2,5k więc zupełnie odpada. Rura podsiodłowa jest tak odgięta że mam wątpliwości czy da rade tam zamontować klasyczną przerzutkę, zostaje E-type, tylko pytanie jak poprowadzić do niego linkę przy tym odgięciu rury? Może od dołu, tak jak do mechanizmu SRAM?Kolejna kwestia to ośka, niedawno kupiłem koła DT Swiss na piastach 370 9mm qr, czy istnieje możliwość przerobienia tylnej piasty, czy zostaje mi zakup nowej i przeplatanie? I ostatnie pytanie, czy stery redukcyjne do tapera się sprawdzają i czy macie jakiś sprawdzony model?Rama bardzo mi się spodobała, cena jest całkiem niezła, tylko pytanie ile wydam przy przesiadce z HT? Już widzę co najmniej 500zł na mojej drodze do FS... (e-type, stery redukcyjne, piasta tył)Pozdrawiam,Kuba.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.