flood Napisano 22 Lipca 2013 Napisano 22 Lipca 2013 Witam, Zakupiłem rower ale najwidoczniej ktoś podmienił w nim koła. Dostałem DT Swiiss XR.4.1d z piastami XT a w oryginalnej specyfikacją są Mavic CrossTrail z piastami Mavic. Jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o części rowerowe. Chciałem mieć dobry rower, z dobrymi komponentami. Czy jest róznica mięcy oba zestawami kół? W jakości, cenie itp
wojtasin Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 Zamiast dobrych kół systemowych dostałeś przeciętne i mniej sztywne składaki, Sądząc po fotkach, które dałeś w wątku o przebijaniu dętek - koła złożone na tanich szprychach. Nowe CrossTrail kosztują około 1600, za nowe składaki na takich częściach zapłaciłbyś 600-700 pln. Dość długo jeździłem na podobnych kołach (wpierw z piastami XT, później SLX) i jest tak, że w podobnej cenie można mieć lżejsze i sztywniejsze, ale z drugiej strony te koła wytrzymały ze mną naprawdę dużo i nigdy nie zawiodły
flood Napisano 31 Lipca 2013 Autor Napisano 31 Lipca 2013 Zamiast dobrych kół systemowych dostałeś przeciętne i mniej sztywne składaki, Sądząc po fotkach, które dałeś w wątku o przebijaniu dętek - koła złożone na tanich szprychach. Nowe CrossTrail kosztują około 1600, za nowe składaki na takich częściach zapłaciłbyś 600-700 pln. Dość długo jeździłem na podobnych kołach (wpierw z piastami XT, później SLX) i jest tak, że w podobnej cenie można mieć lżejsze i sztywniejsze, ale z drugiej strony te koła wytrzymały ze mną naprawdę dużo i nigdy nie zawiodły Dalsza część moich problemów z kołami. Kontaktowałem się ze sklepem, przyznali się do błędu i w ramach rekompensaty chcą mi zwrócić 400zł. Czy warto wziąć te cztery stówy i mieć święty spokój czy też iść z nimi na wojnę i wykłócać się o oryginały lub o wyższą rekompensatę? Do jutra a w zasadzie do dziś muszę dać odpowiedź. Dlatego prosiłbym o jakąś podpowiedź z waszej strony. Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
maciej83 Napisano 1 Sierpnia 2013 Napisano 1 Sierpnia 2013 jako że dość szybko chca dać ci kasę i przyznali się do błędu może sz z nimi powalczyć ale to zależy czy uważasz że te 400 zł wynagradza to że próbowali cię naciąć!
flood Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Napisano 1 Sierpnia 2013 Lepsze takie odszkodowanie niż żadne. Ale czy wynagradza ono różnice w jakości między oboma zestawami kół? Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Mod Team durnykot Napisano 1 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 1 Sierpnia 2013 Wg mnie- nie. Mavici są przystosowane do opon bezdętkowych, łożyska maszynowe nie wymagające regulacji i okresowego smarowania, w miarę sztywne ( a na pewno sztywniejsze ,niż koła plecione przez nie wiadomo kogo) . Zresztą patrząc na zdjęcia Twoich obręczy w innym wątku nie mam wątpliwości,że wciśnięto Ci używane koła - więc tym bardziej te 400 pln to jakaś kpina.
flood Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Napisano 1 Sierpnia 2013 Wg mnie- nie. Mavici są przystosowane do opon bezdętkowych, łożyska maszynowe nie wymagające regulacji i okresowego smarowania, w miarę sztywne ( a na pewno sztywniejsze ,niż koła plecione przez nie wiadomo kogo) . Zresztą patrząc na zdjęcia Twoich obręczy w innym wątku nie mam wątpliwości,że wciśnięto Ci używane koła - więc tym bardziej te 400 pln to jakaś kpina. W takim wypadku będę walczył, mam nadzieję że coś wywalczę.
s2power Napisano 6 Sierpnia 2013 Napisano 6 Sierpnia 2013 Brzydko bardzo postapili i jakos tak czuje, ze calkiem swiadomie. Nie odpuszczaj im. Maja Ci dac kola zgodne ze specyfikacja i to bez dyskusji. Nic nie piszesz o fromie zakupu roweru i jaki to konkretnie model. Widziales go przed zakupem, czy to zakup internetowy? Jak beda sie wykrecac to zawsze mozesz im oddac rower jako niezgodny z umowa. Podaj nazwe sklepu, tak dla dobra innych.
flood Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Napisano 6 Sierpnia 2013 Brzydko bardzo postapili i jakos tak czuje, ze calkiem swiadomie. Nie odpuszczaj im. Maja Ci dac kola zgodne ze specyfikacja i to bez dyskusji. Nic nie piszesz o fromie zakupu roweru i jaki to konkretnie model. Widziales go przed zakupem, czy to zakup internetowy? Jak beda sie wykrecac to zawsze mozesz im oddac rower jako niezgodny z umowa. Podaj nazwe sklepu, tak dla dobra innych. Rower kupiłem w sklepie stacjonarnym. I teoretycznie widziałem co brałem. Ale po pierwsze nie sprawdzałem każdej części czy jest zgodna ze specyfikacją przy zakupie a po drugie ciężko gdziekolwiek znaleźć specyfikację tego konkretnego roweru. Tłumaczą się że sami nie wiedzieli że koiła zostały podmienione. . Na razie nie chcę podawać nazwy sklepu. Bo to już mój drugi rower kupiony u nich z pierwszym nie było problemu. Czekam jak się sprawa rozwinie. Jak zachowają się honorowo i rozwiążą problem to nie będę im psuł opinii.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.