DrOetker Napisano 22 Lipca 2013 Napisano 22 Lipca 2013 No i dotknęło i mnie... Dziś, w okolicach godziny 15 spod Galerii Dominikańskiej (stojaki przy Bramie Oławskiej) skradziono mojego Bajka. Rower przypięty był u-lockiem, był brudny, brzydki i poobdzierany a mimo to ktoś się skusił. Zdjęcie roweru jest w mojej galerii, jedyne zmiany to kiera prosta Ritchey Pro. Znaki charakterystyczne: - tylna przerzutka Deore LX - mocno wytarte golenie od 'amortyzatora' - żółte odblaskowe nalepki na dolnych goleniach i tylnym trójkącie - szprychówka z alleycatu - w okolicach tylnego mocowania zacisku tarczowego wklejona przypinka "knogg'a" (widać na zdjęciu) Nr ramy 0777110 K1F34253 BI1623 Rower ma dla mnie ogromną wartość sentymentalną, dlatego za każde info pomocne w odnalezieniu go czeka nagroda. Proszę o pomoc, a sam tymczasem jadę na miasto w poszukiwaniu zguby. I przy okazji na policję... Peace!
rowerzysta01 Napisano 22 Lipca 2013 Napisano 22 Lipca 2013 Współczuje, dobry osprzęt Jakiego przecięli u-locka??
DrOetker Napisano 22 Lipca 2013 Autor Napisano 22 Lipca 2013 Nie pamiętam dokładnie firmy, ale jeden z tańszych, ok 130 złotych kosztował. Dodatkowe informacje: - rower miał założone opony Schwalbe Marathon Racer - wyposażony był w licznik Sigma bc500, przednią silikonową lampkę od b'twina i tylną wsuwaną w siodło - rogi Zoom, piankowe chwyty
PjeseczeQ Napisano 22 Lipca 2013 Napisano 22 Lipca 2013 130 zł ?! Jeden z tańszych ?! Za 40 zł są takie u-locki, że mimo wszystko sekatorem czy nożycami do gałęzi za chiny ludowe się ich nie ruszy, a za ponad stówę to wcale nie taki zły. Jednak złodzieje ewoluują... Coraz więcej u-locków rozbrajają z tego co czytam...
rowerzysta01 Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 @DrOetker Przypomnisz sobie markę lub model??
DrOetker Napisano 23 Lipca 2013 Autor Napisano 23 Lipca 2013 To był jakiś u-lock z decathlonu bodajże. Kosztował ok 130 złotych. No i przez trzy lata się sprawdzał, do wczoraj...
elano1000 Napisano 24 Lipca 2013 Napisano 24 Lipca 2013 To był jakiś u-lock z decathlonu bodajże. Kosztował ok 130 złotych. No i przez trzy lata się sprawdzał, do wczoraj... Współczuję kurde, kłódka niby droga, a jednak nic to nie daje :/
jednoslad Napisano 25 Lipca 2013 Napisano 25 Lipca 2013 Mnie niestety też to spotkało...zostałem przy sklepie na dosłownie 5 minut...dlatego teraz musze kupic nowy rower ale bedę pilnował jak oka w głowie...ludzie są wredni...
pancernik Napisano 25 Lipca 2013 Napisano 25 Lipca 2013 To był jakiś u-lock z decathlonu bodajże... Też jestem ciekawy jakiej był firmy, masz jeszcze klucz od niego? Zdjęcie klucza pomogło by zidentyfikować markę.
Rekomendowane odpowiedzi