DrOetker Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 No i dotknęło i mnie... Dziś, w okolicach godziny 15 spod Galerii Dominikańskiej (stojaki przy Bramie Oławskiej) skradziono mojego Bajka. Rower przypięty był u-lockiem, był brudny, brzydki i poobdzierany a mimo to ktoś się skusił. Zdjęcie roweru jest w mojej galerii, jedyne zmiany to kiera prosta Ritchey Pro. Znaki charakterystyczne: - tylna przerzutka Deore LX - mocno wytarte golenie od 'amortyzatora' - żółte odblaskowe nalepki na dolnych goleniach i tylnym trójkącie - szprychówka z alleycatu - w okolicach tylnego mocowania zacisku tarczowego wklejona przypinka "knogg'a" (widać na zdjęciu) Nr ramy 0777110 K1F34253 BI1623 Rower ma dla mnie ogromną wartość sentymentalną, dlatego za każde info pomocne w odnalezieniu go czeka nagroda. Proszę o pomoc, a sam tymczasem jadę na miasto w poszukiwaniu zguby. I przy okazji na policję... Peace! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Współczuje, dobry osprzęt Jakiego przecięli u-locka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrOetker Napisano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Nie pamiętam dokładnie firmy, ale jeden z tańszych, ok 130 złotych kosztował. Dodatkowe informacje: - rower miał założone opony Schwalbe Marathon Racer - wyposażony był w licznik Sigma bc500, przednią silikonową lampkę od b'twina i tylną wsuwaną w siodło - rogi Zoom, piankowe chwyty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 130 zł ?! Jeden z tańszych ?! Za 40 zł są takie u-locki, że mimo wszystko sekatorem czy nożycami do gałęzi za chiny ludowe się ich nie ruszy, a za ponad stówę to wcale nie taki zły. Jednak złodzieje ewoluują... Coraz więcej u-locków rozbrajają z tego co czytam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 23 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 @DrOetker Przypomnisz sobie markę lub model?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrOetker Napisano 23 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 To był jakiś u-lock z decathlonu bodajże. Kosztował ok 130 złotych. No i przez trzy lata się sprawdzał, do wczoraj... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elano1000 Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 To był jakiś u-lock z decathlonu bodajże. Kosztował ok 130 złotych. No i przez trzy lata się sprawdzał, do wczoraj... Współczuję kurde, kłódka niby droga, a jednak nic to nie daje :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jednoslad Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Mnie niestety też to spotkało...zostałem przy sklepie na dosłownie 5 minut...dlatego teraz musze kupic nowy rower ale bedę pilnował jak oka w głowie...ludzie są wredni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 @up Też U-lock ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pancernik Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 To był jakiś u-lock z decathlonu bodajże... Też jestem ciekawy jakiej był firmy, masz jeszcze klucz od niego? Zdjęcie klucza pomogło by zidentyfikować markę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi