Anubis32 Napisano 16 Maja 2006 Napisano 16 Maja 2006 Witam, Szukam wytrzymalego licznika, mile widziany bezprzewodowy O to co wymagam prędkość obecna prędkość max prędkość przeciętna porównanie prędkości obecnej do prędkości średniej czas dzienny jazdy z automatyczną funkcją start/stop dystans dzienny dystans całkowity zegarek podswietlanie funkcja stopera termometr wskaznik stanu baterii zapis danych w pamięci licznika Jak juz pisalem fundusze do 100zl. Dobrze by bylo jakby byl idealny do Krossa A4
Biera Napisano 16 Maja 2006 Napisano 16 Maja 2006 sigma bc 1606 ale nie jestem pewien czy ma termometr. Sigma 1106 ma wszystko to co wypisales tylko bez podswietlenia i termometru wiec tez mozesz rozpatrzyc
miciu22 Napisano 16 Maja 2006 Napisano 16 Maja 2006 Sigma 1606 l spełnia "prawie" wszystkie wymagania- nie ma termometru i jest przewodowa. Z bezprzewodowych jest Sigma 1200 rds, ale nie ma podświetlenia i termometru.
Anubis32 Napisano 16 Maja 2006 Autor Napisano 16 Maja 2006 Gdzies mi sie obilo o uszy ze maja wyjsc nowe modele sigmy, ktore spelnia to co oczekuje i sa bezprzewodowe, czy mam racje ?
jarus220 Napisano 16 Maja 2006 Napisano 16 Maja 2006 Tak ..nazywa się 1606 DTS i spełnia wszystko oprócz temperatury. Kosztuje ok 300 zł . Obawiam że przy Twoich założeniach "to tylko w Erze" Pozdrawiam Jarek
miciu22 Napisano 16 Maja 2006 Napisano 16 Maja 2006 na razie wiem o Sigmie 1606 l DTS- bezprzewodowa, ale ta cena http://www.fiha.com.pl/sklep.asp?e=2&id=7
Anubis32 Napisano 16 Maja 2006 Autor Napisano 16 Maja 2006 Wszystko ok tylko czy Sigma 1606 l jest w jakims innym kolorze niz te szary ?
miciu22 Napisano 16 Maja 2006 Napisano 16 Maja 2006 Przewodowa jest srebrana, a bez kabelka ta ciemniejsza(czarna)
Anubis32 Napisano 16 Maja 2006 Autor Napisano 16 Maja 2006 Jeszcze jedno ta czarna ile kosztuje :> ? EDIT: Cofam pytanie, sorry zagapilem sie
PunTomas Napisano 16 Maja 2006 Napisano 16 Maja 2006 Witam, Szukam wytrzymalego licznika, mile widziany bezprzewodowy O to co wymagam [*]prędkość obecna [*]prędkość max [*]prędkość przeciętna [*]porównanie prędkości obecnej do prędkości średniej [*]czas dzienny jazdy z automatyczną funkcją start/stop [*]dystans dzienny [*]dystans całkowity [*]zegarek [*]podswietlanie [*]funkcja stopera [*]termometr [*]wskaznik stanu baterii [*]zapis danych w pamięci licznika Jak juz pisalem fundusze do 100zl. Dobrze by bylo jakby byl idealny do Krossa A4 Z racji tego, że jestem świeżym nabywcą licznika, a przed tym namiętnie przekopywałem oferty w interencie, śmiem twierdzić, że powyższe założenia i wymagania w cenie do 100 zł są nie do spełnienia.
Anubis32 Napisano 16 Maja 2006 Autor Napisano 16 Maja 2006 Postanowilem, ze kupie tegoklik btw co o tym sadzicie ? co to jest kadencja, czujnik kadencji ?
Żbik Napisano 16 Maja 2006 Napisano 16 Maja 2006 Szukam wytrzymalego licznika, mile widziany bezprzewodowy O to co wymagam prędkość obecna prędkość max prędkość przeciętna porównanie prędkości obecnej do prędkości średniej czas dzienny jazdy z automatyczną funkcją start/stop dystans dzienny dystans całkowity zegarek podswietlanie funkcja stopera termometr wskaznik stanu baterii zapis danych w pamięci licznika Jak juz pisalem fundusze do 100zl. I żeby jeszcze miał prysznic, telewizor, telefon, radio i maszynkę do popcornu i żeby kosztował 27zł z przesyłką... Nie wydziwiasz za bardzo? Liczniki III generacji ("szóstki") nie mają RDS'a (ma podobno się ukazać ale nie widziałem jeszcze jakoś...). Po co Ci kadencja i porównywanie dla dwóch rowerów? Masz dwa bike'i, z dwoma podstawkami pod licznik i przekładasz go z jednego roweru na drugi? Po co Ci wskaźnik stanu baterii, jeśli wymienia się ją raz na 3 lata może... Wszystkie Twoje wymagania spełni Sigma BC1200 RDS (oprócz nieszczęsnego termometru i wskażnika zużycia baterii). Podświetlenie możesz sobie do niej dokupić. Licznik kosztuje na allegro ok 72zł w wersji RDS i ok 52zł z kablem. Ja wahałem się między BC906, a BC1200 i wybrałem BC1200. Spisuje się super!!
Paviarotti Napisano 16 Maja 2006 Napisano 16 Maja 2006 IMO lepiej kupić normalny porządny licznik. Termometru uzywa sie naprawde sporadycznie, wskaźnik stanu baterii tez jakis super potrzebny nie jest. Ja sie troche nadzialem bo kupilem wypaśnego Trelocka i musialem odeslac go na gwarancje bo przestał działac Radze kupic jak najbardziej niezawodny licznik (pewnie Sigmy) z kilkoma tylko przydatnymi funkcjami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.