Skocz do zawartości

[okulary] pomoc w doborze ksztaltu

vanor

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z doborem formy, a może raczej kształtu oprawek okólarów :) zastanawiam się czy brać okulary z oprawką w tym stylu:

c26svf.jpg

czy może tym:

hj87mh.jpg

(zdjęcia poglądowe, znalezione na szybko w google :P )

jak nie trudno zauważyć kształt ich oprawek różni się dość mocno i dlatego przed zakupem chciałbym poznać wasze opinie, doświadczenia na temat tych okularów, które wygodniejsze, trwalsze itp. :)

Strasznie tandetne te podróbki Oakleyów.

Ale, do sedna. Dobierz okulary do własnych upodobań i kształtu twarzy. Nie ma jakichś rzeczywistych jakościowych czy wytrzymałościowych różnic między jednymi, a drugimi oprawkami biorąc pod uwagę daną półkę cenową.

No wlasnie do tej pory jezdzilem w okularach "niepelnych" jednak ulegly one delikatnie mowiac destrukcji :D

Co do przymiarki to tak czy siak bede przymiezal je przed zakupem, ale chcialem po prostu znac ich plusy i minusy :)

Czekam na dalsze wypowiedzi ;)

Tak jak koledzy wyżej napisali. Obydwa rodzaje oprawek będą miały plusy i minusy. Ja osobiście wybrałbym oprawki niepełne, bo na pewno mniej ograniczają widoczność w dół.

Potwierdzam co już wcześniej napisali inni forumowicze,okulary z pełnymi oprawami ograniczją widoczność.Mnie szczególnie przeszkadzają oprawy w momencie zmiany pasów na jezdni ,kiedy muszę mocno odwrócić głowę aby mieć pewnoś wykonywanego manewru.Jeżdżę na razie a pełnymi oprawami ale również planuję zakup nowych okularów i na pewno będą z nie pełnymi oprawami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...