vanor Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Mam problem z doborem formy, a może raczej kształtu oprawek okólarów zastanawiam się czy brać okulary z oprawką w tym stylu: czy może tym: (zdjęcia poglądowe, znalezione na szybko w google ) jak nie trudno zauważyć kształt ich oprawek różni się dość mocno i dlatego przed zakupem chciałbym poznać wasze opinie, doświadczenia na temat tych okularów, które wygodniejsze, trwalsze itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Strasznie tandetne te podróbki Oakleyów. Ale, do sedna. Dobierz okulary do własnych upodobań i kształtu twarzy. Nie ma jakichś rzeczywistych jakościowych czy wytrzymałościowych różnic między jednymi, a drugimi oprawkami biorąc pod uwagę daną półkę cenową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Najlepiej, jak sam sprawdzisz, co Tobie bardziej odpowiada. Oba rodzaje oprawek znajduja swoich zwolennikow. Po przesiadce z pelnych oprawek, te "niepelne", jak dla mnie, mniej zaklocaja pole widzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanor Napisano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 No wlasnie do tej pory jezdzilem w okularach "niepelnych" jednak ulegly one delikatnie mowiac destrukcji Co do przymiarki to tak czy siak bede przymiezal je przed zakupem, ale chcialem po prostu znac ich plusy i minusy Czekam na dalsze wypowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wajcha Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Tak jak koledzy wyżej napisali. Obydwa rodzaje oprawek będą miały plusy i minusy. Ja osobiście wybrałbym oprawki niepełne, bo na pewno mniej ograniczają widoczność w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek56 Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Tak jak koledzy wyżej napisali. Obydwa rodzaje oprawek będą miały plusy i minusy. Ja osobiście wybrałbym oprawki niepełne, bo na pewno mniej ograniczają widoczność w dół. Potwierdzam co już wcześniej napisali inni forumowicze,okulary z pełnymi oprawami ograniczją widoczność.Mnie szczególnie przeszkadzają oprawy w momencie zmiany pasów na jezdni ,kiedy muszę mocno odwrócić głowę aby mieć pewnoś wykonywanego manewru.Jeżdżę na razie a pełnymi oprawami ale również planuję zakup nowych okularów i na pewno będą z nie pełnymi oprawami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolini2 Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Niepełne wydają mi sie lepszym rozwiązaniem, bo nie ogranizczają widoczności, są wygodniejsze. Moim zdaniem są też ładniejsze od tych pełnych, no ale to akurat jest kwestią gustu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 26 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 .... i jest je wygodniej czyscic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.