kaapeo Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Witam, Odkąd pamiętam zawsze mam problem z osprzętem, kiedyś (rok temu) zakupiłem korbę FC-M590 (przebieg ok 2700km) używam jej dalej, blatów nie wymieniałem - suportu tak samo jeszcze nie, w przerzutce jedynie wymieniłem kółeczka na aluminiowe, kaseta HG50, a łańcuch jaki używam to SLX HG73 (przebieg ok 1150km wraz z kasetą), poprzedni to KMC, oraz jakiś inny SHIMANO, kiedyś już miałem takie sytuacje w poprzednich łańcuchach, a obecnie robi się w tym SLX, że się rozkuwa, czy to wina już zużytych blatów ? Przy mocniejszym naciskaniu (zawsze jest to gdy pierwszy raz nacisnę na pedał) łańcuch się rozkuwa, zapewne już jest do wymiany, czy jednak da się coś z tym zrobić ? Rozkuwa jak na razie się w jednym miejscu. Co radzicie zrobić ? suport i blaty pewnie wymienić, a łańcuch ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Rozkuwa się to znaczy zrywa? Skuwasz oryginalnym i nowym pinem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 22 Lipca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Załóż spinkę jeżeli w tym samym miejscu się rozkuwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.