Maraks Napisano 21 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Witam wszystkich Poszukuję roweru do jazdy w terenie leśnym, górzystym, rzadko asfalt , hałdy. Dzienny przebieg okolo 30 km. Wzrost 184 cm, waga 85 kg. Wedlug mnie rozmiar ramy 19. Jezdzilem po sklepie 29 i 26 lecz nie zauważam różnić. Wiem sklep to nie teren, ale w teren mi go nie wypozyczą. Przymierzam sie do Cuba Acida. Jest to mój drugi wpis. Pierwszy zle wpisalem, i nadal nic nie wiem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avalanche Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Zależy czy szukasz sztywnego roweru do xc ze skokiem 100 mm z lekkimi i mniej wytrzymałymi częściami czy coś w teren z większym skokiem amortyzatora i z solidniejszymi komponentami. Przebiegi w okolicach 30 km nie są za duże więc 29er chyba nie jest Ci potrzebny, przy dłuższych trasach leśnych i maratonach owszem ale dla zabawy po lecie i hałdach dla mnie są za duże i mniej zwrotne. Co do cuba acid hmmm... za niedługo pół Polski będzie jeździć na Cubach a chłopaki ze skiteamu będzie skakać z radości pod sufit:D dla mnie nie są one takie wyjątkowe i lepsze od innych, a popularność ich jest dla mnie nie zrozumiała. Konfiguracja acid nie jest zła wiadomo że oszczędnie podeszli do hamulców czy korby ale do xc za około 3 tysiące to wszystkie firmy oferują podobny poziom kwestia gustu co do ramy. W przypadku roweru takiego jak acid to dla twojego wzrostu 19 cali tak jak pisałeś będzie idealnie. Jak wolisz coś mocniejszego to alternatywą jest jakiś rower ze skokiem 130-140 mm, spokojnie 50 km na trasie robisz bez wysiłku a w górach radzi sobie lepiej. Taka propozycja: http://allegro.pl/rower-gorski-romet-mosquito-1-poekspozycyjny-i3402759419.html za 2200 zł moim zdaniem bomba, jeśli rama Ci się nie spodoba to zawsze możesz ją zamienić chociażby na dartmoora horneta 18", jesteś z Gliwic więc masz velo i cyklo2 żeby zobaczyć na żywo jak to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maraks Napisano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Bardziej wolałbym coś solidnego , wiadomo kupuje rower na dłużnej niż jeden sezon, z czasem z 30 km będzie robić się np 60 kilometrów. Powiedzmy ze nie chce przekroczyć 4 tyś. A wiec w tym przedziale miałbym CUBA LTD 26" 20 na mój wzrost chyba jest ok . Co do 29 namierzyłem cos takiego jeszcze :http://rower.com.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=413502lecz nie znam firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi