maruder Napisano 21 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Cześć Wam, od dłuższego czasu noszę się z zamiarem wybrania się w dłuższą trasę rowerową. Jak do tej pory zawsze napotykałem jakieś trudności i musiałem przekładać wyjazd na kolejny rok. Jak na razie zastanawiam się nad dwoma opcjami: trasa po Polsce tj. Mazury, a potem wzdłuż brzegu morza. Wyprawa miałaby się zacząć jakoś w centralnej Polsce bo tam aktualnie mieszkam. Trasa ok. 900km na około 6-7dni. Druga opcja to przejazd przez stolice Europejskie: Praga->Wiedeń->Bratysława->Budapeszt. Na tę trasę przewiduję trochę więcej czasu ~ max. 9-10 dni. Będzie to ok. 1000km. Start w Zgorzelcu, meta w Zakopanem. Spanie pod namiotem. Doświadczenia z dłuższych wypraw rowerowych nie posiadam więc dobrze gdyby chętni takowe posiadali ;]. Tempo jazdy ~raczej rekreacyjne ~ 21-22km/h. Termin wyprawy oczywiście do dogadania. Jestem wolny od ok. 5 sierpnia do końca. Wycieczka raczej budżetowa. Jeśli o czymś zapomniałem to piszcie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gg100 Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Hej, ja jestem chętny ale mnie by odpowiadała pierwsza opcja. Ja jestem z Ostrowca Świętokrzyskiego. A z kąd byłby dokładnie start? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturki1 Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Hej, z bratem wybieramy się na wyprawę wschodnia ściana Polski, start: Niemojki 14 sierpnia, powrót 20 sierpnia pociągiem z Suwałk do Warszawy. Ok 500-600km, ok 80km dziennie, średnia o. 22km/h. Część teren, część lokalne drogi asfaltowe, nocelgi raczej u rolników lub agroturystyka. Trasa- niemojki- niemirów- puszcza białowieska- puszcza augustowska- suwalszczyzna- wiżajny- litwa- Suwałki. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maruder Napisano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 @gg100 Co do miejsca startu można się dogadać. Toruń, Włocławek, Płock, Warszawa coś koło tego. @arturki1 Jeśli o mnie chodzi to trochę mało jazdy jeśli chodzi o dystans dzienny no i o całkowity. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotraz Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 chętny na drugą opcję czyli: Praga->Wiedeń->Bratysława->Budapeszt., z tym że chiałbym przejechać też szlak oder nysa, czyli start w Szczecinie, i dalej tym szlakiem wzdłuż granicy aż do czeskiegio Liberca, następnie przez Pragę do Pasau gdzie startuje szlak wzdłuż dunaju i nim aż do Budapesztu, następnie kierunek na Zakopane gdzie byłby koniec, dystans jakieś 1500km czyli około 2 tygodnie, 100-130 dziennie, asfalty, spanie na dziko, start po 10 sierpnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.