Skocz do zawartości

[Wyprawa] Szukam towarzysza/towarzyszki na wyprawę.

maruder

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Wam,

od dłuższego czasu noszę się z zamiarem wybrania się w dłuższą trasę rowerową. Jak do tej pory zawsze napotykałem jakieś trudności i musiałem przekładać wyjazd na kolejny rok. Jak na razie zastanawiam się nad dwoma opcjami: trasa po Polsce tj. Mazury, a potem wzdłuż brzegu morza. Wyprawa miałaby się zacząć jakoś w centralnej Polsce bo tam aktualnie mieszkam. Trasa ok. 900km na około 6-7dni. Druga opcja to przejazd przez stolice Europejskie: Praga->Wiedeń->Bratysława->Budapeszt. Na tę trasę przewiduję trochę więcej czasu ~ max. 9-10 dni. Będzie to ok. 1000km. Start w Zgorzelcu, meta w Zakopanem. Spanie pod namiotem. Doświadczenia z dłuższych wypraw rowerowych nie posiadam więc dobrze gdyby chętni takowe posiadali ;]. Tempo jazdy ~raczej rekreacyjne ~ 21-22km/h. Termin wyprawy oczywiście do dogadania. Jestem wolny od ok. 5 sierpnia do końca. Wycieczka raczej budżetowa. Jeśli o czymś zapomniałem to piszcie.

Pozdrawiam

Hej, z bratem wybieramy się na wyprawę wschodnia ściana Polski, start: Niemojki 14 sierpnia, powrót 20 sierpnia pociągiem z Suwałk do Warszawy. Ok 500-600km, ok 80km dziennie, średnia o. 22km/h.

Część teren, część lokalne drogi asfaltowe, nocelgi raczej u rolników lub agroturystyka. Trasa- niemojki- niemirów- puszcza białowieska- puszcza augustowska- suwalszczyzna- wiżajny- litwa- Suwałki.

Pozdrawiam,

chętny na drugą opcję czyli: Praga->Wiedeń->Bratysława->Budapeszt., z tym że chiałbym przejechać też szlak oder nysa, czyli start w Szczecinie, i dalej tym szlakiem wzdłuż granicy aż do czeskiegio Liberca, następnie przez Pragę do Pasau gdzie startuje szlak wzdłuż dunaju i nim aż do Budapesztu, następnie kierunek na Zakopane gdzie byłby koniec, dystans jakieś 1500km czyli około 2 tygodnie, 100-130 dziennie, asfalty, spanie na dziko, start po 10 sierpnia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...