Skocz do zawartości

[1300zł] Rower dla 13 latka, głównie do asfaltu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Szukam roweru którym będzie można szybko i przyjemnie jeździć, nie rozpadnie się w ciągu roku, hamulce i inne nie zepsują się po dłuższej wycieczce. Rower ma być głównie do jeżdzenia po asfalcie, ale w sumie często jeżdżę także po polnych drogach. Wpadł mi w oko Hexagon v3, co o nim myślicie? Jeśli jest dobry, to jak można go zamówić? W jakich sklepach lubelskich może być?

Pozdrawiam, Paweł

Napisano

13 latek 13 latkowi nie równy, Ile ma wzrostu? Może dorazu coś na dużych kółkach typowo crossowego zamaist górala?
Ja Hexagonem v3 jeździłem  przez pare latek, osprzet szało nie robił, ale działał lepiej jak makrokesze, skończył żywot zarąbany spod biedronki :/ Nie mniej jednak, polecam dopłacić do czegoś ciutek lepszego. I w tym przypadku polecam rower crossowy.

Napisano

150 - 155cm wzrostu,

mowisz ze rower crossowy? czy do jazdy glownie po asfalcie nie nadaje sie bardziej rower mtb? wspomniales coś o dużo lepszych rowerach za ciut wyższą cenę,,, myślę, że mógłbym na to pójść. czekam na  propozycje (muszą spełniać te moje wymagania)

Napisano

150 - 155cm wzrostu,

mowisz ze rower crossowy? czy do jazdy glownie po asfalcie nie nadaje sie bardziej rower mtb? wspomniales coś o dużo lepszych rowerach za ciut wyższą cenę,,, myślę, że mógłbym na to pójść. czekam na  propozycje (muszą spełniać te moje wymagania)

Jeśli był byś zainteresowany , mam rower Kross Sign DS rama 16"  .

Ogólnie może hexagon ale wyższy model ? Kross level 

chcesz nówke ? Chcesz kupić przez internet ?

Napisano

czy do jazdy glownie po asfalcie nie nadaje sie bardziej rower mtb?

Do jazdy głównie po asfalcie dużo bardziej nadaje się rower crossowy 

Napisano

Do jazdy głównie po asfalcie dużo bardziej nadaje się rower crossowy 

cross bedzie najlepszy a rama to 17" (mniejsze są prawie niedostepne)

i najlepiej szukać zadbanej uzywki,bo nowe bedą w najprostrzej konfiguracji 

Napisano

Ja bym doplacil 500zl i wzial Levela A2 bo jest w duzo lepszym osprzecie jesli chodzi o gorala.
Jak by do tyl dla mnie to bym wzial rowerek crossowy jak jest wyzej i go potem przyszlosciowo zmodyfikowal.
Rama musi byc ciut wieksza bo 13 lat to jeszcze bedzie wyzszy.
Jakies jeszcze pytania? :)

PS: To jest X3, damskie to F3 :)

Pozdrawiam

Napisano

http://www.kross.pl/pl/2013/mtb-xc/level-a2

17' bedzie na mnie dobre? Widzę, że osprzęt siemano... Słyszałem o nim różne rzeczy... Jesteście pewni, że warto dopłacać te 500 zł? Jeżeli są to minimalne różnice, to wezmę jednak hexagona v, czy tam x3 ( pozmieniali coś, ja nie nadążam xD)

@EDIT

Mam jeszcze pytanie : czy tego a2 miałbym kupować w najbliższym krossowym sklepie za wysoką cenę czy w jakiś inny sposób?

Mam jeszcze takie wymaganie : przerzutki w wybranym rowerze mają być dobrej jakości

Napisano

Uwierz roznica bedzie duza, co do shimano to Alivio akurat jest dosc dobre, szybko przerzuca i nie chrupie.

"Mam jeszcze pytanie : czy tego a2 miałbym kupować w najbliższym krossowym sklepie za wysoką cenę czy w jakiś inny sposób"

Glupszego pytania nie slyszyalem.... Oczywiscie ze najlepiej jak najtaniej ale mysle ze w dobrym sklepie nie bedzie praktycznie roznicy co do ceny.

Sam posiadam Levela A2 i jest swietny, co prawda zostalo mi z niego nie wiele bo wszystko mam zmodyfikowane ale pierwszy rok bez zmian co jezdzilem to miodzio. jak masz 155cm wzrostu to wez rame M, ja mam 186 i rama L Jest w sam raz.. Jesli chcesz przyszlosciowy rower na pare(nascie) lat to wez L tylko przy twoim wzroscie to sie bedziesz musial troche pomeczyc..

Moja dziewczyna ma Hexagona F7 i miedzy jej a moim jest roznica chyba tam 300zl a w osprzecie jest bardzo duza roznica..

Jednym slowem jesli masz 13 lat to zapewne jestes poczatkujacy w swiecie rowerow (amator to jeszcze raczej nie) wiec bedziesz nim zachwycony, prosze oczywiscie sie nie urazic ;)

Napisano

A jak z przerzutkami w A2? Czy przerzuca sie je łatwo, bez żadnego chrumkania itp? Jestem ku a2, myślę że dzisiaj go zdobędę...

Napisano

Jak masz 13 lat to naprawdę bedziesz zadowolony. Nic nie chrupie, no moze czasami jak przerzucisz dwie naraz bo wiadomo ze tak sie nie robi..
Jak go bedziesz miec to daj znac, chce zebys napisal ze jest super. A i jeszcze jedno jak bedziesz mial go w kartonie to bedziesz musial go sam zlozyc, a mianowicie kolo, kierownice i sztyce umocowac, to jest pryszcz wiec nie zamawiaj montazu ktory bedzie kosztowal pewnie z 8 dyszek :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Duzo sie dzialo ostatnio ogolnie, i nie mialem czasu kupic roweru.... bylem wczoraj w hurtowni i tam polecili mi krossa level b2 (29), pisali ze do asfaltu bedzie duzo lepszy niz a2... natomiast caly level a2 juz sprzedali, wszedzie juz wykupiony,  schodzi jak cieplutkie buleczki... raczej jestem pewien ze sprzedawca chcial pozbyc sie trudno schodzacego towaru nieznajacemu sie 13 latkowi i tym bardziej nierozpoznanym rodzicom.... jednak chcialbym sie upewnic.

@EDIT

W tej samej hurtowni powiedzieli ze jutro sciagna mi ten rower z serwisu i dadza sie przejechac, jezeli kupie go odrazu jutro to dostane znizke i zamiast 1,8k zaplace 1,6

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...