ernesto Napisano 21 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Witam i klaniam sie . Prosba tak jak w temacie czy moglby mi ktos polecic opone do szosy na tyl o malej przebijalnosci bo moja obecna rubena doprowadzi mie niedlugo do nerwicy . Problemem jest moja waga 111 kg . Zgory dzieki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kristofer123456 Napisano 21 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Ja śmigam i śmigałem na takiej i myślę, że jest w porządku:http://www.probikes.pl/index.php?item=901, choć nie wiem jak zachowuje się pod większym obciążeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 21 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 dzieki kolego za podpowiedz chyba zaryzykuje i se taka sprawie . zobaczymy czy ktos jeszcze cos podpowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 21 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Kupuj opone o szerokosci co najmniej 25mm. Sprawdz jaki masz odstep pomiedzy widelkami ale i 27mm powinna wejsc. Na takich oponach bedziesz mogl jezdzic z mniejszym cisnieniem. Opony przeznaczone raczej na gorsze warunki, np. Conti 4 seasons GP, Gatorskin, cos w ten desen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 21 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 szerokosc miedz widelkami sprawdze jutro bo dzisiaj nie mam takiej mozliwosci . dzieki kolego za podpowiedz . po zakupie opony jak bedzie juz dobrze to chcem sie.porwac na moja wymarzona 130 kilometrowa traske . bo obecnie nawet nie ryzykuje na 50 km wyjazdu zrobic pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjetr Napisano 21 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 oczywiście pompujesz zgodnie z tym co jest napisane na oponie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 21 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 tak to chyba dobrze robie ? czy nie zabardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pjetr Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 jeśli tak, to dobrze robisz dużo osób pompuje po swojemu, niezgodnie z tym co zaleca producent i wtedy łatwiej o problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 ja sie stosuje do zalecen . moja waga plus kombinacje z cisnieniem to proszenie sie o klopoty na waskie stosunkowo oponce w szosaku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kristofer123456 Napisano 22 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Na polskich drogach powinni robić różnego rodzaju testy na wytrzymałość opon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernesto Napisano 22 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Na polskich drogach powinni robić różnego rodzaju testy na wytrzymałość opon Zgadzam sie wzupelnosci i w calej rozciaglosci. I nietylko opon a tez kol . Odleglosc miedzywiedlkami sprawdzona wejdzie 27 mm tez , przepraszam za blad ortograficzny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.