Lawi Napisano 21 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Witam. Chce w weekend jechać do Brennej. Będe jechał na rowerze szosowym, ale nieznam trasy. Maiałbym prośbe o wyznaczenie drogi. Oczywiście w grę wchodzi tylko asfalt i chciałbym żeby był to jakieś spokojniejsze drogi. Najlepiej w formie trasy w google maps. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emotive Napisano 21 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Witam. Chce w weekend jechać do Brennej. Będe jechał na rowerze szosowym, ale nieznam trasy. Maiałbym prośbe o wyznaczenie drogi. Oczywiście w grę wchodzi tylko asfalt i chciałbym żeby był to jakieś spokojniejsze drogi. Najlepiej w formie trasy w google maps. www.mapsgoogle.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawi Napisano 21 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 I co tam znajdę? Jak juz to maps.google.pl Wiem, że mogę zaznaczyć punkt A oraz B i bedę miał trasę ale gdy wybiore opcje jazdy rowerem to może wyznaczy trasę po drogach nie asfaltowych. Wybranie opcji jazdy samochodem prowadzi przez DK, więc ruch samochodów bedzie tam spory, a tego chciałem uniknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marluk Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Nie można zupełnie ignorować jednak wujka googla, bardzo przydaje się w wyznaczaniu tras, a trasa przez niego zaproponowana w tym wypadku moim zdaniem wymaga jedynie niewielkiej modyfikacji. Często jednak w terenie może się okazać, że i tak trzeba będzie jeszcze bardziej zmodyfikować trasę, bo np. roboty, objazd itd. Co mogę ja polecić ze swojej strony - próbowałbym uderzać wpierw na Pszczynę, bo trasa tą znam i jest dość przyjemna, przynajmniej w tą stronę, bo będzie dużo z górki. Pamiętaj, by w Kobiórze skręcić w lasy przy zbiorniku Pilok, fajnie się tam śmiga i ląduje się w Pszczynie, potem można przyatakować zbiornik Goczałkowicki i już niedaleko będzie Brenna. Moja propozycja: https://www.google.pl/maps?saddr=Muchowiec,+Katowice&daddr=50.06474,18.9335914+to:50.0576144,18.9106368+to:Bukowa&hl=pl&ll=49.959503,18.992615&spn=0.053947,0.129261&sll=49.727808,18.935966&sspn=0.054207,0.129261&geocode=FTN6_gId5k0iASm1y1eyBs8WRzGJBUjZpRtYig%3BFWTt-wIdV-cgASk3raJZa7cWRzGG90lhYj4YNg%3BFY7R-wIdrI0gASkJ1FxPPLcWRzFN_aksf1J3xA%3BFd2o9gIdjdYgAQ&oq=brenna&dirflg=b&mra=dme&mrsp=3&sz=14&via=1,2&t=m&z=14&lci=bike Daj znać po powrocie jak poszło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawi Napisano 28 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 Już wróciłem. Wybrałem trasę DK81 przez Mikołów, Żory i Skoczów mniej więcej coś takiego http://goo.gl/maps/SKDYQ. W drogę do Brennej i z powrotem wyruszałem zawsze o godzinie 5 rano żeby uniknąć ruchu. Trasa spokojna, nawierzchnia bez zastrzeżeń jedynie odcinek przez Żory prowadzi przez płyty betonowe, ale bardzo równo ułożone, więc tylko ktoś wybredny może narzekać. Większość drogi jechałem dość szerokim poboczem, a jeśli chodzi o roboty drogowe to tylko w jednym miejscu droga zwężona do jednego pasa na odcinku kilkunastu metrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 28 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 no to wybrałeś najmniej przyjemną trasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.