Rower bedzie sluzyl glownie weekendowym wypadom z rodzina. Szalenstw nie bedzie, z powodu powaznych problemow z kregoslupem w okolicy ledzwiowej.
Mam 187 cm, 85 kg, a odleglosc od krocza do podloza, to 85cm. Czyli w/g kalkulatorow rama 19" - 20". Bardziej mi odpowiada rama w przypadku nr 2,
w rozmiarze 19,5" . Mierzylem rower nr 1, rozmiar 20" i rame mam tuz pod kroczem, okolo 2 cm, co nie bardzo mi pasuje. Za pierwszym przemawia lepszy osprzet, i cena, za drugim rama i podwojna amortyzacja, co pewnie moze byc znaczace w przypadku problemow z kregoslupem (w przyszlosci, biore pod uwage pewne modernizacje i wymiany osprzetu na lepszy).
Dziekuje barzdo za wszelka pomoc i wskazowki. Pozdrawiam.
Pytanie
Gość Dan
Witam wszystkich.
Planuje zakup swojego pierwszego roweru MTB. Bardzo prosze o pomoc w wyborze, pomiedzy
dwoma modelami:
1. Orbea Master Sport 26:
- Rama: Orbea MTB Alu
- Widelec: Suntour XCR LO Remote 100
- Kaseta z przodu: Shimano FCM-371 22x32x44
- Kaseta z tylu: Sram PG950 11-32 9S
- Lancuch: Shimano HG53
- Stery: Ahead 1 1/8
- Hamulec: Shimano BR-M395 Disc
- Przerzutka przod: Shimano Acera
- Przerzutka tyl: Shimano SLX Shadow
- Mostek: Orbea OC-I
- Cena: 450€
2. Coluer Decline 20 Air:
- Rama: Aluminium 6061 T6
- Widelec: Suntour XCM RL, 100mm
- Amortyzator tyl: Suntour Raidon LO
- Kaseta z przodu: Shimano Acera FC-M391 22/32/44t
- Kaseta z tylu: Sram PG-950 11/34t
- Lancuch: Sram PC-951
- Stery: FSA No.10P, Semi-integrada 1-1/8
- Hamulec: Tektro Draco, Disco Hidráulico, Rotor 160-F/160-R
- Przerzutka przod: Shimano Alivio FD-M431
- Przerzutka tyl: Shimano Alivio RD-M430 9v
- Mostek: A-Head, Aluminio Oversize 31.8
- Cena: 700€
Rower bedzie sluzyl glownie weekendowym wypadom z rodzina. Szalenstw nie bedzie, z powodu powaznych problemow z kregoslupem w okolicy ledzwiowej.
Mam 187 cm, 85 kg, a odleglosc od krocza do podloza, to 85cm. Czyli w/g kalkulatorow rama 19" - 20". Bardziej mi odpowiada rama w przypadku nr 2,
w rozmiarze 19,5" . Mierzylem rower nr 1, rozmiar 20" i rame mam tuz pod kroczem, okolo 2 cm, co nie bardzo mi pasuje. Za pierwszym przemawia lepszy osprzet, i cena, za drugim rama i podwojna amortyzacja, co pewnie moze byc znaczace w przypadku problemow z kregoslupem (w przyszlosci, biore pod uwage pewne modernizacje i wymiany osprzetu na lepszy).
Dziekuje barzdo za wszelka pomoc i wskazowki. Pozdrawiam.
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.