MikeSkywalker Napisano 20 Lipca 2013 Napisano 20 Lipca 2013 Od dawna chodzi mi po głowie zakup kolejnego roweru. Marzy mi się mały składak który można wrzucić w plecak albo większą torbę i z łatwością zabrać do autobusu czy jako bagaż podręczny w pociągu. Może mieć małe koła ale jak rozwijał by prędkości 20-25km/h to byłoby super. To wystarczy żeby był konkurencją dla komunikacji miejskiej na wyjazdach. Na rynku są różne konstrukcje, rower "niemiecki" z allegro, rowery za kilka stówek, rowery marek takich jak Giant czy Author za niestety duże pieniądze czy nieśmiertelny Wigry 3 który mnie jednak nie interesuje. Nigdy nie miałem do czynienia z takim sprzętem więc chętnie posłucham jakiś porad, czy jest jakiś kompromis między ceną a jakością i konstrukcja bardzo kompaktowa po złożeniu ale jednak pozwalające sprawnie poruszać się po mieście.
BikoBiko Napisano 20 Lipca 2013 Napisano 20 Lipca 2013 Dość popularne i wytrzymałe są z tego co wiem dahony - http://www.sklep.dahon.pl/pl/c/Rowery-skladane/1
MikeSkywalker Napisano 12 Sierpnia 2013 Autor Napisano 12 Sierpnia 2013 Cena najtańszego modelu jak dla mnie niestety jest zaporowa. Mam już inne rowery wiec na taki nie mogę sobie pozwolić. Z tego co zauważyłem to poniżej tysiąca można kupić Krossa Flexa, myślę że to niezły kompromis ale cena i tak jest spora, jeśli jednak poniżej ten kwoty nie można znaleźć sensownego roweru który wystarczy na kilka lat oszczędnego użytkowania to zastanowię się nad którymś z modeli.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.