mosq Napisano 20 Lipca 2013 Napisano 20 Lipca 2013 Witam ! Rok temu chciałem kupic Szose, jednak ze był to moj pierwszy zakup i ze mieszkam typowo w górach to brat nie mial problemu zeby mnie przekonac do MTB. Wiec kupiłem i po sezonie okazało sie ze to nie jest to co chciałem. Rower kupiłem w sklepie nowy za nie małe pieniadze (bynajmniej dla mnie). A mianowicie Krossa B6, i tutaj głowne pytanie, czy w tym sklepie gdzie go kupiłem jest mozliwosc ze mi go zamienia na Szose ? rower jeszcze na rocznej gwarancji, jednak widac slady uzytkowania. Na portalach takich jak all... tab... ciezko znalesc chetnego do zamieny na szose. Pozdrawiam !
c1ach Napisano 20 Lipca 2013 Napisano 20 Lipca 2013 Jest to na tyle nietypowa sytuacja, że nikt tego nie przewidzi. Zamienić na pewno nie, mogą przyjąć w rozliczeniu po sporo niższej cenie Oj Bracie, grzeszysz Po górach nie chcesz jeździć ? Hańba ! Moim zdaniem powinieneś to jeszcze przemyśleć, można przecież założyć cieńsze oponki, wywalić amora czy inny zbędny balast i uzyskać coś na wzór roweru crossowego. Szosa to mocno wyspecjalizowany rower, nie polecam go posiadać jako jedyny. No chyba, że nie ruszasz się poza asfalt i obcisły kokon to Twoje życie...ostro !
Kiciok Napisano 20 Lipca 2013 Napisano 20 Lipca 2013 Oponki 1,5", wywalić amorka i będziesz śmigał aż miło
beskid Napisano 20 Lipca 2013 Napisano 20 Lipca 2013 Rok czasu to nie mało i utrata wartości w tej klasy sprzęcie jest spora. Nawet przy kwestii rozliczenia jest to mało opłacalne bo i tak musisz wyłożyć gotówkę. Dlatego lepiej go zostawić i kupić coś typowego tylko na szosę. naprawdę nic a nic Cię w teren nie ciągnie??
LUTY123 Napisano 20 Lipca 2013 Napisano 20 Lipca 2013 Ja tam mam 7 rowerów i praktycznie każdy się przydaje jednak w następnym roku planuje zostawić te najważniejsze bo moim zdaniem jest bezsensu mieć jeden rower a jak za miesiąc sąsiad sobie kupi górala i bedzie ci namawiał a jeżdzenie po górach w dwójkę to sama przyjemność i jak na razie mam tyle rowerów ale planuje zostawić hardtaila czyli sztywny do dh, i jeżdżę niem do sklepu, crossowy na wycieczki po szutrach, typowy MTB do maratonów i jeszcze kolarka na dalsze wypady po asfalcie. I powiem ci że każdego korzystam i nie wyobraził bym sobie jazdy na nich wszystkich
RafalPolo Napisano 20 Lipca 2013 Napisano 20 Lipca 2013 zostaw mtb i dokup szosę, chociaż z czasem. Nie żadne półśrodki, modyfikacje, nie nie. Zbieraj na szosę. Więcej niż jeden rower to piękna sprawa w zależności od humoru, nastroju i pogody na inną "przygodę" można liczyć
zekker Napisano 20 Lipca 2013 Napisano 20 Lipca 2013 Oponki 1,5", wywalić amorka i będziesz śmigał aż miło Taaa i przy obniżonym supporcie w 29" będzie po tych zmianach orać korbą asfalt.
vitesse Napisano 20 Lipca 2013 Napisano 20 Lipca 2013 nie ma takiej opcji by walil korba o asfalt, zgadza sie lepiej miec kilka rowerow niz jeden do wszystkiego, zbieraj na szose, taka juz 20 letnia za kilka stow bedzie o niebo szybsza od krossa
mosq Napisano 20 Lipca 2013 Autor Napisano 20 Lipca 2013 No dobra, dzieki za odpowiedzi Moze i faktycznie zostawie Sobie tego MTB, ale w 80% i tak bede jezdził po asfalcie... cos pieknego pozdrawiam !
vitesse Napisano 21 Lipca 2013 Napisano 21 Lipca 2013 asfalt ma w sobie to cos, w teren to lepiej krosem lub kladem
mklos1 Napisano 21 Lipca 2013 Napisano 21 Lipca 2013 @@mosq, Jeszcze nigdy nie słyszałem o czymś takim, żeby klient po roku przyszedł i chciał zwrócić produkt, bo nie odpowiada jego gustom. Nie ma opcji, że przyjmą z powrotem - nawet nie ma takiej podstawy prawnej. To co proponują koledzy to bardzo dobra opcja. Jeżeli stać Cię na posiadanie dwóch rowerów, to bierz. Ja mam 3, MTB, Treking i szosa. Większy fun z jazdy i dużo łatwiej dostosować się do profilu trasy.
MichaelD Napisano 21 Lipca 2013 Napisano 21 Lipca 2013 Kup przełajówkę czy rower z szosowy typu Endurance. Na asfalt założysz cienkie oponki 25mm a gdy chcesz pojeździć w lekkim terenie do zakładasz 35-40 i można śmigać az miło.
LUTY123 Napisano 22 Lipca 2013 Napisano 22 Lipca 2013 krosem lub kladem Cross lub quad ale co to to się zgadzam mam 2 quady
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.