RuinPL Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Witam serdecznie szanownych forumowiczów. Stanąłem oto przed poważną decyzją wyboru nowej ramy. Przedział cenowy około 1000 zł. Bardzo napaliłem się na Cube Reaction, jednakże wystąpiły pewne komplikacje, to też stanąłem teraz przed kolejnym dylematem. Dylemat ten jest tak wielki, że muszę się zwrócić do Was z prośbą o pomoc. O co chodzi - dlaczego nagle zmiana planu z Cube reaction na RDR team pro easton bądź Cube ltd disc? Otóż dużą częścią mojego życia rowerowego są wyjazdy z przyjaciółmi z sakwami. To też Cube reaction z minionych 3 lat zeszły ze sceny moich pomysłów, gdyż nie mają możliwości zamontowania bagażnika w normalny sposób (na śrubki)... Przez myśl przeszło mi aby zainwestować w dobry rower trekkingowy, jednak przyznać muszę, ze najchętniej nabyłbym XC z możliwością trekkingowania . Dodam, ze ostatnio trochę zajarałem się trialem i planuję uczyć się podstaw na normalnym MTB. W zależności, czy mnie to wciągnie, czy nie będę w przyszłości myślał o rowerze trialowym. Tak więc od ramy, którą będę nabywał aktualnie oczekuję w jakimś stopniu, ze nie będzie mi utrudniała nabywania doświadczeniu w tych podstawowych trickach (czyli chętnie wybrałbym ramę z konkretną geometrią, a mianowicie z większym kątem między: Górną rurą a tylnym widelcem. Czyli z rurą bardziej spadzistą niż poziomą). Moje pytanie do Was jest takie: Która z ram (RDR team pro easton, czy Cube ltd) będzie dla mnie lepsza? A może macie jakieś swoje sugestie? Tutaj dodam ważne info - mam 196 wzrostu, więc szukam ramy (najlepiej) 22". Przyznam szczerze, ze bardzo mnie boli ta rama Cube reaction i jeśli mi powiecie, ze jest jakiś niezwykły sposób zamontowania na niej bagażnika (bez zbędnych udziwnień i ingerencji w sprzęt w stylu wiercenie dziur w rami lub coś w tym stylu) to również go rozważę. Liczę na Waszą pomoc bo jestem naprawdę w kropce... Pozdrawiam serdecznie. Shiemano!
assassInql Napisano 21 Lipca 2013 Napisano 21 Lipca 2013 Mam podobny dylemat. Wybor miedzy Cube Reaction a RDR Team Pro Easton. Ramka RDR jest lzejsza tylko nie potrafilem wykopac pelnej geometrii co nie pozwala mi dobrze porownac tych dwoch ram. Czy ktos moglby sie wypowiedziec na temat RDR i moze podrzucic pelne geo?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.