Tomass Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Cześć! Rozglądam się powoli za jakimś kaskiem. Wczoraj w sklepie widziałem kask firmowany przez Treka(model VAPOR). Co sądzicie o tym kasku? Jak ma się w porównaniu do Authora Reflexa oraz kasków "made in Go-sport"(mam na myśli wyższe modele - w ofertówce mieli helmet w technologii in-mold). Pozdrówka Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 hmmm moim skromnym zdaniem w porownaniu do authora trek wypadl lepiej stanowczo ale jeszcze jutro pokaze ci tego meta a co go sporta to przymierzylem jeden sobie kiedys - niewygodne to jak cholera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Jestem szczęśliwym posiadaczem czarno-szarego kasku Trek Vapor 2. Kupiłem go na allegro za jakieś 110zł. Do tej pory nie miałem okazji całe szczęście sprawdzić, czy zapewnia dobra ochronę przed uderzeniami, więc w tej kwestii się nie wypowiem Regulacja rozmiaru/dopasowanie do głowy jest całkiem dobre. Zapięcie ZipTite sprawuje się świetnie. Kask nie przesuwa się w czasie jazdy i nie chybocze. Wentylacja jest też całkiem w porządku (a przynajmniej dużo lepsza niż w moim poprzednim Prowell Raptor, gdzie pot spod kasku zalewał mi oczy). jedyną wadą (choć raczej z kategorii estetycznych) jest to, że dół kasku nie jest pokryty tworzywem i przez to jest podatny na zadrapania, wgniecenia itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1s1983 Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 http://www.allegro.pl/item103925482_wyprze...por_3_nowy.html masz tu takeigo.Sam mam treka intervala i jest naprawde swietny i piekny.MI sie np mety nie podobaja i sa z pospolite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.