Diabaz Napisano 19 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Witam!Zauważyłem ostatnio w mojej rebie luzy przód-tył, są one denerwujące. Przy hamowaniu amor wpada w dragania a na postoju przytrzymując hamulec słychac ciche stukanie. Irytuje mnie ta sytuacja, i chciałbym wymienic w nim ślizgi ale nie wiem czy się da i jaki jest tego koszt. Reba jest z 2010 roku, czasem puszcza powietrze z negatywnej (rzadko, myślę że jest to spowodowane właśnie luzami). Chodzi dośc płynnie ponieważ zmieniałem w niej o-ringi i oleje niedawno. Pomocy!! Mam nadzieje ze da się ją uratować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Lipca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Puszczenie z negatywnej to na pewno nie jest spowodowane luzami chyba żebyś miał ze 2cm tego luzu Wymiana ślizgów jest owszem możliwa ale dość kosztowna. koszt samych tulei to będzie ok 100-150zł no i jeszcze za robociznę trzeba by dać, czyli może to wynieść nawet ok 200zł Oczywiście to są luźne kwoty z rynku detalicznego w serwisach nawet i 2x tyle mogą krzyknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.