Skocz do zawartości

[Opona] Opona KENDA K935 KHAN

XernogBIKE

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy waro zainwestować w te oponki ,oponki kupuje specjalnie na wyprawę wiec jestem ciekawy czy można im zaufac :D Opona KENDA K935 KHAN 26x1,75 ANTYPRZEBICIOWA 

Napisano

przede wszystkim określ co to za wyprawa. chodzi o rodzaj nawierzchni po której będziesz jeździł (z podanej opony wnioskuje ze głównie asfalt).

kenda khan to jednak jedno z tańszych rozwiązań (nie mówie, że najgorsze, bo sam się zastanawiam nad kupnem kendy khan, albo schwalbe land cruisera do jazdy na codzień). na wyprawę może warto by było zainwestować w coś bardziej zaawansowanego.

Napisano

No trasa jak najbardziej Asfaltowa,niekiedy ubity grunt ale moze się tez zdarzyć jakiś piach czy inne niespodzianki !! Co masz namyśli  bardziej zaawansowanego ? Masz coś do polecenia coś do ceny 50 zł :D za szt. ? A moze znasz kogoś kto ma  te Kenda albo te o których wspominałeś SCHWALBE LAND !!

Napisano

pisząc 'bardziej zaawansowanego' mialem na myśli coś bardziej wytrzymałego, a w konsekwencji droższego. dobre opinie zbiera geax mezcal, chwalona za uniwersalność. na wyprawę gdzie napotkać można różny rodzaj nawierzchni jak znalazł. na aledrogo można znaleźć za troche ponad 50zł+przesyłka.

Napisano

Co to znaczy bardziej wytrzymałego bo nie rozumie?? Co z nią jest nie tak tylko konkretnie.

Ja posiadam te oponki w góralu pod szosę. Dlaczego?? Bo sprawdzają się doskonale na naszych dupianych drogach i bardzo przyzwoicie idą po szosie. Kolejny powód to konieczność pokonania często lekko kamienistych i szutrowych odcinków. Tutaj też radę dają. Nie ma się praktycznie do czego przyczepić.

Napisano

chodziło mi o to że, jak z każdą inna rzeczą, wraz z ceną wzrasta jakość. na wyprawie trzeba postawić na niezawodność, a ta, jak zazwyczaj bywa, wzrasta wraz z ceną. nie mówię, że kendy będą złe (jak wspominałem, sam się zastanawiam nad ich kupnem), ale może warto dla świętego spokoju wydać trochę więcej grosza.

Napisano

Ja używam Schwalbe Road Cruiser i moge je polecic maja wkladkę antyprzebiciową i jak dla mnie są odpowiednie.Oponka dobrze spisuje sie na asfalcie gorzej w terenie.Jeżeli jazda po ubitych drogach to Road Cruisery spełniaja Twoje wymagania a jeżeli jest  troche terenu to zobacz Land Cruiser.Obie te opony maja wkladki antyprzebiciowe i w tej cenie to jedne z najlepszych  ;)

Napisano

Ja posiadam te oponki w góralu pod szosę. Dlaczego?? Bo sprawdzają się doskonale na naszych dupianych drogach i bardzo przyzwoicie idą po szosie. Kolejny powód to konieczność pokonania często lekko kamienistych i szutrowych odcinków. Tutaj też radę dają. Nie ma się praktycznie do czego przyczepić.

Pod moimi circa ebałt 100 kg i na leśnym bruku, Kenda Khan zaliczyła bułkę. Ale jest bardzo być może, że akurat taki egzemplarz. A propos, jakię wytrzymałe 700x35C?? :D

Napisano

Mam te Kendy i są ok, nie miałem na nich żadnego przebicia opony, od kiedy je kupiłem, przebieg ok 1500 - 2000 km. Dobrze idą po asfalcie, ale są ciężkie.

Napisano

Niestety mój Khan na tyle dokonał żywota :( Planuję wrócić do bezproblemowego Schwalbe, ale mam pytanie, czy mieszanie - przód Khan 700x35, a tył rzeczone S tylko 700x40, ma sens??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...