XernogBIKE Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Czy waro zainwestować w te oponki ,oponki kupuje specjalnie na wyprawę wiec jestem ciekawy czy można im zaufac Opona KENDA K935 KHAN 26x1,75 ANTYPRZEBICIOWA
Piehursson Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 hmmm... tak się zastanawiam czy jeszcze większą i grubszą czcionką nie dało się napisać?
jacq Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 przede wszystkim określ co to za wyprawa. chodzi o rodzaj nawierzchni po której będziesz jeździł (z podanej opony wnioskuje ze głównie asfalt). kenda khan to jednak jedno z tańszych rozwiązań (nie mówie, że najgorsze, bo sam się zastanawiam nad kupnem kendy khan, albo schwalbe land cruisera do jazdy na codzień). na wyprawę może warto by było zainwestować w coś bardziej zaawansowanego.
XernogBIKE Napisano 19 Lipca 2013 Autor Napisano 19 Lipca 2013 No trasa jak najbardziej Asfaltowa,niekiedy ubity grunt ale moze się tez zdarzyć jakiś piach czy inne niespodzianki !! Co masz namyśli bardziej zaawansowanego ? Masz coś do polecenia coś do ceny 50 zł za szt. ? A moze znasz kogoś kto ma te Kenda albo te o których wspominałeś SCHWALBE LAND !!
jacq Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 pisząc 'bardziej zaawansowanego' mialem na myśli coś bardziej wytrzymałego, a w konsekwencji droższego. dobre opinie zbiera geax mezcal, chwalona za uniwersalność. na wyprawę gdzie napotkać można różny rodzaj nawierzchni jak znalazł. na aledrogo można znaleźć za troche ponad 50zł+przesyłka.
beskid Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Co to znaczy bardziej wytrzymałego bo nie rozumie?? Co z nią jest nie tak tylko konkretnie. Ja posiadam te oponki w góralu pod szosę. Dlaczego?? Bo sprawdzają się doskonale na naszych dupianych drogach i bardzo przyzwoicie idą po szosie. Kolejny powód to konieczność pokonania często lekko kamienistych i szutrowych odcinków. Tutaj też radę dają. Nie ma się praktycznie do czego przyczepić.
jacq Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 chodziło mi o to że, jak z każdą inna rzeczą, wraz z ceną wzrasta jakość. na wyprawie trzeba postawić na niezawodność, a ta, jak zazwyczaj bywa, wzrasta wraz z ceną. nie mówię, że kendy będą złe (jak wspominałem, sam się zastanawiam nad ich kupnem), ale może warto dla świętego spokoju wydać trochę więcej grosza.
Maniek91 Napisano 20 Lipca 2013 Napisano 20 Lipca 2013 Ja używam Schwalbe Road Cruiser i moge je polecic maja wkladkę antyprzebiciową i jak dla mnie są odpowiednie.Oponka dobrze spisuje sie na asfalcie gorzej w terenie.Jeżeli jazda po ubitych drogach to Road Cruisery spełniaja Twoje wymagania a jeżeli jest troche terenu to zobacz Land Cruiser.Obie te opony maja wkladki antyprzebiciowe i w tej cenie to jedne z najlepszych
bazyl3 Napisano 22 Lipca 2013 Napisano 22 Lipca 2013 Ja posiadam te oponki w góralu pod szosę. Dlaczego?? Bo sprawdzają się doskonale na naszych dupianych drogach i bardzo przyzwoicie idą po szosie. Kolejny powód to konieczność pokonania często lekko kamienistych i szutrowych odcinków. Tutaj też radę dają. Nie ma się praktycznie do czego przyczepić. Pod moimi circa ebałt 100 kg i na leśnym bruku, Kenda Khan zaliczyła bułkę. Ale jest bardzo być może, że akurat taki egzemplarz. A propos, jakię wytrzymałe 700x35C??
lukas85 Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 Mam te Kendy i są ok, nie miałem na nich żadnego przebicia opony, od kiedy je kupiłem, przebieg ok 1500 - 2000 km. Dobrze idą po asfalcie, ale są ciężkie.
bazyl3 Napisano 29 Lipca 2013 Napisano 29 Lipca 2013 Niestety mój Khan na tyle dokonał żywota Planuję wrócić do bezproblemowego Schwalbe, ale mam pytanie, czy mieszanie - przód Khan 700x35, a tył rzeczone S tylko 700x40, ma sens??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.