rafaldrift Napisano 19 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Witam. Czy miał ktoś styczność z oponami Duro Slickster ? Są porównywalne do michelin pro 3 light, więc raczej już górna półka, lecz nic o nich nie słyszałem i nawet nie wiedziałem, że takie są. Zapomniałem dodać : http://allegro.pl/opona-zwijana-duro-slickster-700x23c-193-gr-i3363935062.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinn2046 Napisano 23 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 siema kolego. ja jeżdżę na tych oponach dopiero od miesiąca. wcześniej jeździłem na rowerze 18 lat temu, więc nie bardzo wiem do czego mam je porównać :-) założyłem je ręką, bez potrzeby używania łyżki do opon, ponieważ opona jest zwijana. jest fajna, miękka, w mojej opinii gładko się toczy, waży chyba też niezbyt dużo, ale tak jak powiedziałem, jeżdżę na niej dopiero 1 miesiąc, więc nie wiem jeszcze czy szybko się zużywa. wiem za to, że da się ją napompować do 8,5 bara i jest fajna wtedy :-) jak przejadę na niej drugi miesiąc to też coś napiszę, :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaldrift Napisano 23 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 siema kolego. ja jeżdżę na tych oponach dopiero od miesiąca. wcześniej jeździłem na rowerze 18 lat temu, więc nie bardzo wiem do czego mam je porównać :-) założyłem je ręką, bez potrzeby używania łyżki do opon, ponieważ opona jest zwijana. jest fajna, miękka, w mojej opinii gładko się toczy, waży chyba też niezbyt dużo, ale tak jak powiedziałem, jeżdżę na niej dopiero 1 miesiąc, więc nie wiem jeszcze czy szybko się zużywa. wiem za to, że da się ją napompować do 8,5 bara i jest fajna wtedy :-) jak przejadę na niej drugi miesiąc to też coś napiszę, Okej dzięki za wypowiedź. Czyli jak na razie nie można narzekać a co do wagi to właśnie ona mnie zainteresowała najbardziej. Zamówiłem już i jak przejade z 500 km to się wypowiem na ten temat :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinn2046 Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 nie ważyłem tych opon osobiście, więc polegam na tym co napisane od producenta lub dystrybutora. 195 gram wagi, a ja przepompowałem te opony o 0,5 bara powyżej ciśnienia maksymalnego i opona zachowuje idealny kształt, nie wyskakuje z obręczy i ogólnie sprawuje się bardzo dobrze. mam ją założoną na ostrym kole i hamuje tylko tyłem, bez skidowania i przyczepność tej opony oceniam naprawdę bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 24 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Mam dwie sztuki tej opony , szerokość realna 24,2mm - uważam to za zaletę. Kupiłem za 60zł w Velotech. Jakm na razie jestem bardzo zadowolony , są szybkie i chyba nie będą się szybko zcierać - mam przejechane ok 500km tylko. Uważam że są lepsze niż Ultremo R1 które miałem poprzednio. Trafił m i się lekki egzemplaż http://fotoo.pl/show.php?img=580281_picture-1641.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaldrift Napisano 3 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Na oponach przejechałem jakieś 300 km. Jak na razie nie mam żadnych - do tych opon, myślę, że warte są tej ceny co więcej udało mi się wczoraj wjechać na szkło wysokości około 2 cm a na oponie ani śladu, a słyszałem tylko jak szkło pęka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinn2046 Napisano 13 Września 2013 Udostępnij Napisano 13 Września 2013 od dwóch tygodni pompuje te opony do 9 barów i śmigają naprawdę szybko na tym ciśnieniu.jestem z nich bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaldrift Napisano 23 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2013 do dnia dzisiejszego na oponach widać jeszcze paski, które były od nowości, więc myślę, że mogą wystarczyć na długo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.