Wajcha Napisano 18 Lipca 2013 Napisano 18 Lipca 2013 Witam. Poszukuję solidnych opon takich jak w temacie. Mogę wydać maksymalnie 70zł za komplet. Jeżdżę głównie po szosach, rzadziej po kamieniach,szutrze. Pozdrawiam.
porcelanowy Napisano 18 Lipca 2013 Napisano 18 Lipca 2013 Powitoł Poczytaj na forum o kenda khan. Mam (26x1,5) co prawda dopiero od jakichś 500km i kulam głównie po ubitych gruntówkach a w drugiej kolejności po asfalcie, i jestem z nich na razie zadowolony. Jedyne co to kupiłbym teraz wersję antyprzebiciową. Jest jeszcze kwest tego samego producenta i zastanawiałem się też nad nią, ale potrzeba mi od czasu do czasu choćby minimum przyczepności na błocie
Wajcha Napisano 18 Lipca 2013 Autor Napisano 18 Lipca 2013 A powiedz mi jeszcze jedną rzecz. Chce kupić te opony do roweru na kołach 28". Większość naprawdę jeżdżę po asfalcie. 700x32c czy 700x35c, a może węższa? Doradź mi
porcelanowy Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Powitoł Nie doradzę, bo się nie znam na tyle Mi starczają 1,5 ale proporcje rodzaju trasy mam odwrotne jak ty Na moją jazdę i potrzeby są OK, na twoje węższe mogłyby się lepiej sprawdzić, ale znowu nie wiem czy różnicę między np. 1,25 a 1,5 zauważysz. Może ktoś bardziej kompetentny się odezwie
Wajcha Napisano 19 Lipca 2013 Autor Napisano 19 Lipca 2013 Aktualnie mam jakieś no-namy 1.75. Wydają mi się sporo za szerokie jak na mój styl jazdy i nawierzchnie po jakiej jeżdżę. Nie wiem. Proszę o wypowiedź kogoś bardziej doświadczonego w tym temacie. Rozglądam się za Kwestami, bo nie potrzebuję takiego bieżnika jakie mają Khan'y.
kilosera Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Spróbuj Schwalbe Land Cruiser 28x1.4. W 70 PLN się nie zmieścisz, ale w okolicach 100 powinno się udać. Z moich obserwacji - są dość trwałe, fajnie jadą po twardym a i po polnej drodze przejdziesz
Wajcha Napisano 19 Lipca 2013 Autor Napisano 19 Lipca 2013 To nie będą opony do nie wiadomo jakiego roweru. Za obecny rower dostałbym pewnie więcej na złomie niż jest warta praca przy nim. 100PLN nie dam rady wydać, a nawet jakbym miał tyle pieniędzy, to bym i tak nie dał, bo uważam, że do takiego roweru, który posiadam wystarczające będą Kendy Kwest.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.