Skocz do zawartości

[Hak] hak ramy Kross level a8

Fishak

Rekomendowane odpowiedzi

Kabaret.

Rok temu koles tez mial ten sam problem z krossem. Hak wydumka nie do dostania w Polsce, z racji tego, ze strzelil bo lancuch byl zle zaklepany i pociagnal przerzutke wylamujac hak, dano mu drugi na gwarancji lacznie z nowym lancuchem, Z tego co wiem zdemontowano  z innego roweru. Atakowal bezposrednio dzial marketingu bodajze w Krossie.

No wlasne, Kross, wielu nadal twierdzi, ze niepotrzebnie psy na nich wieszamy. Jednak skoro sa taka popularna marka w Polsce, to jak wytlumaczyc fakt, ze jednej z podstawowych czesci nie mozna nigdzie dostac?? Swoja droga taki hak to w godzine mozna samemu dorobic, kilka pilnikow, kawalek dobrej stali, imadlo i jazda :)

Dorabiałem sobie kilka haków wymiennych. Bardziej dla testów, dla satysfakcji, niż z rzeczywistej potrzeby. Zarówno "konwencjonalnie" jak i "numerycznie".

Da się. Nie zawsze wychodzi dobrze, nie zawsze estetycznie i rzadko kiedy, przy małoseryjnej produkcji, taniej niż fabryczne wyroby.

Moim zdaniem stal niezbyt dobrze nadaje się do tego celu. Mimo dużej grubości (nawet #6) potrafi się zgiąć podczas jazy, biegi nie wskakują już tak jak powinny.

Dodatkową przeszkodą w wykonaniu takiego elementu jest stosunkowo nietypowy gwint w otworze pod przerzutkę. Dla potomności, gdyby ktoś potrzebował informacje, to jest to gwint M10x1.0 (nietypowy bo drobnozwojowy, standardowy skok dla tej średnicy to 1.5). Takiego też gwintownika należy szukać.

Co do istoty zgadzam się z przedmówcą. Brak ważnego materiału eksploatacyjnego u dystrybutora to bardzo duża niedogodność, mająca negatywny wpływ na postrzeganie całej marki.

• 3 tygodnie później...

http://www.mudserwis.com/hak-przerzutki-do-ram-kross-level-b6-2012level-a8-2012-p-4365.html?osCsid=f7fc144e2ed1ecb75d7cf75089e0f428

macie tu kurde link bezpośredni, bierzcie puki ciepłe, bo jak się skończą to szybko nie dostaniecie ;p

A co do K2 kołobrzeg - pisałem do tych gości z tym hakiem, wysyłałem im fotki, odpisali mi tylko, że niby takie haki przyszły i że wyślą mi link do zakupu, a po tym już totalny brak odzewu z ich strony nawet po dopominaniu się. Dopiero jak sprzedałem ramę widzę, że się pofatygowali i dali ten hak na stronkę, ale z importu za 50zł i tak się nie opłaca jak mudserwis ma taniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...