Skocz do zawartości

[siodlo] skrzypi

cierpong

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupilem nowe siodlo SM Blaze, i zaczelo skrzypiec podczas jazdy, dodam jeszcze ze wymienilem siodelko bo w poprzednim strasznie mnie denerwowalo skrzypienie :) smarowalem juz miejsca stykow plastiku i pretow olejem i pryskalem wd- 40 dalej nic :029: da sie w ogole cos z tym zrobic? to skrzypienie jest strasznie denerwujace ;)

Napisano

Ja też miałem problem ze skrzypiącym siodłem. Postanowiłem wtedy dokręcić śruby mocujące siodło do sztycy i problem sie rozwiązał ;) .

Napisano

sztyce się "wyrabiają", moja bontrager sport po 3 latach zaczęła dzwonic, wysmarowałem tłustym smarem obficie i jak na razie jest ok :)

Napisano

no pewnie jerzemko, cos bedzie moze zbyt słabo dokrecone, bo w siodle to wydaje mi sie ze nie ma co skrzypiec, chyba ze jest ono na sprezynach :lol:

dokrec sruby mocujace i zobaczysz co bedzie, jak bedzie dalej skrzypiało to rozkrec to całe i posmaruj bardzo dokładnie, a jak dalej tak bedzie to kup nowa sztyce i nowe siodełko :lol:

Napisano

wlaseni siodla te czesto skrzypia ja tak mialem keidys ze starym siodelki i wrzucilem tak gdzie prety wchodza w plastik po kropelce finish line'a i bylo juz git zreszta raze przesmarowac wszystkie czesci sztycy(jarzemko)oraz sama sztyce gdzie wchodzi do ramy tak na wszelki wypadek choc to raczej strzela nie skrzypi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...