cierpong Napisano 15 Maja 2006 Napisano 15 Maja 2006 Kupilem nowe siodlo SM Blaze, i zaczelo skrzypiec podczas jazdy, dodam jeszcze ze wymienilem siodelko bo w poprzednim strasznie mnie denerwowalo skrzypienie smarowalem juz miejsca stykow plastiku i pretow olejem i pryskalem wd- 40 dalej nic :029: da sie w ogole cos z tym zrobic? to skrzypienie jest strasznie denerwujace
iras Napisano 15 Maja 2006 Napisano 15 Maja 2006 Ja też miałem problem ze skrzypiącym siodłem. Postanowiłem wtedy dokręcić śruby mocujące siodło do sztycy i problem sie rozwiązał .
adamm84 Napisano 15 Maja 2006 Napisano 15 Maja 2006 sztyce się "wyrabiają", moja bontrager sport po 3 latach zaczęła dzwonic, wysmarowałem tłustym smarem obficie i jak na razie jest ok
cierpong Napisano 15 Maja 2006 Autor Napisano 15 Maja 2006 to znaczy ze skrzypi nie siodlo... tylko jarzemko ?
ralf Napisano 15 Maja 2006 Napisano 15 Maja 2006 no pewnie jerzemko, cos bedzie moze zbyt słabo dokrecone, bo w siodle to wydaje mi sie ze nie ma co skrzypiec, chyba ze jest ono na sprezynach :lol: dokrec sruby mocujace i zobaczysz co bedzie, jak bedzie dalej skrzypiało to rozkrec to całe i posmaruj bardzo dokładnie, a jak dalej tak bedzie to kup nowa sztyce i nowe siodełko :lol:
szakq Napisano 16 Maja 2006 Napisano 16 Maja 2006 wlaseni siodla te czesto skrzypia ja tak mialem keidys ze starym siodelki i wrzucilem tak gdzie prety wchodza w plastik po kropelce finish line'a i bylo juz git zreszta raze przesmarowac wszystkie czesci sztycy(jarzemko)oraz sama sztyce gdzie wchodzi do ramy tak na wszelki wypadek choc to raczej strzela nie skrzypi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.