Skocz do zawartości

[licznik+latarka] Jaki licznik oraz latarkę wybrać?

witkacy7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Potrzebuję licznik stosunkowo tani, do 70zł, z podświetleniem, może być też wodoszczelny (jednak nie jest to konieczne).
Szukałem coś firmy Sigma, ale w moim budżecie nic takiego nie znalazłem.
Dodatkowo poszukuję latarki (nie tylko na rower), myślę tak do 50zł.
Czekam na propozycje, z góry dzięki!

Napisano

Jest podświetlany, odnośnie pomiarów nie oszukuje w ogóle. Mam u siebie trasę liczącą prawie, że idealnie 1,3km i jadąc tą trasą jest tyle metrów ile ma być ;). Mam go od kilku dni ale od dzisiaj mam swój telefon, jutro po południu włączę GPSa i sprawę prędkość.

Napisano

Sprawdziłem i okazało się że mam taki licznik w drugim rowerze :-D licznik firmy crivit, nawet nie wiedziałem że jest podswietlany. Sprawdzalem z samochodem - przeklamuje o ok. 4km/h. Faktycznie jakościowo nie najlepiej. Ponadto co chwilę pokazują inna wartość prędkości, np. jadąc stale 30km/h co jakiś czas lubi pokazać 17km/h. Pomyśle co do licznika.

A co do latarki?

Napisano

Zrobiłem z tym licznikiem ok 100km i nigdy nie miałem takiego zdarzenia. Możesz doliczyć do tego pomiaru złe ustawienie licznika albo zły rozmiar kół w samochodzie ;)

Ja testowałem i wyszło dość dobrze.

Na licznik jest gwarancja 3 lata, jeżeli coś się zepsuje to wiadomo leci na gwarancję, a myślę, że wytrzyma te 2 sezony. Miałem kołowrotek tej firmy, co prawda sprzedałem, ale wydawał się dość dobrze zrobiony - krótko go używałem.

Napisano

Co do latarki to patrzałbym na te ULTRAFIRE c8 albo jeszcze c2, dużo osób poleca te dwa modele. Nie jestem pewien, lecz chyba do latarki nie dodają uchwytu na kierownice ale to grosze kosztuje.

Napisano

Sprawdziłem i okazało się że mam taki licznik w drugim rowerze :-D licznik firmy crivit, nawet nie wiedziałem że jest podswietlany. Sprawdzalem z samochodem - przeklamuje o ok. 4km/h. Faktycznie jakościowo nie najlepiej. Ponadto co chwilę pokazują inna wartość prędkości, np. jadąc stale 30km/h co jakiś czas lubi pokazać 17km/h. Pomyśle co do licznika.

A co do latarki?

to w aucie Ci licznik przeklamuje!

Napisano

ultrafire c8 za 35zł? To jakaś podrobka?

Tak. Podróba. Oryginał ma diodę CREE XM-L z binu T6 i wg producenta 800lm na diodzie zaś ta z linku nie wiadomo jaką diodę z binu Q5 czyli max 300lm oczywiście zakładając, że siedzi tam dioda CREE i że oznaczenie Q5 to bin. Innymi słowy wielka niewiadoma bo może świecić akceptrowalnie a może jak karbidówka.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...