Blizzard Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Brawa dla organizatorów . Brawa dla Arkus & Romet group Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kas Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 każdy dostał za darmo kask - ja tez - jeden wydatek z głowy A jaki kask? I gdzie to było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 coprawda najzwyklejszy (styropian z 9 otworami) - lepszy taki niz zaden a zabawa odbyła się w Dębicy, woj. Podkarpackie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 coprawda najzwyklejszy (styropian z 9 otworami) - lepszy taki niz zaden a zabawa odbyła się w Dębicy, woj. Podkarpackie juz nie bądź taki skromny jakies napisy na pewno na nim są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 juz nie bądź taki skromny jakies napisy na pewno na nim są Jest 1: "Arkus & Romet Group" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo Napisano 18 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Nie ma co narzekać, ostatecznie ten kawałek steropianu może znaleźć się między potencjalnym niebezpieczeństwem (asfaltem, drzewem czy kamieniem) a naszą głową, zawsze coś pomoże a na pewno nie zaszkodzi. A jak niektórzy (na przykład ja :/ ) wiedzą za jazdę bez choćby takiego helmeta na głowie można słono zapłacić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kas Napisano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Kask co prawda marny. Ale zawsze może uratować życie i właśnie o to chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 18 Czerwca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 http://forumrowerowe.jgc.pl/Niepotrzebna-smierc-t15999.html jesli macie linki podobne do tego co dała Pati http://www.echodnia.eu/swietokrzyskie/?cat=10&id=30926 To dajcie mi na PW, dokleje do tamtego postu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miciu22 Napisano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Wczoraj właśnie miałem okazje docenić mój kask. Podczas pakudnej gleby uchronił bok mojej twarzy przed bestialskim poharataniem o jakieś ostre kamylce. On troszkę się przerysował, ale od tego jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trin Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 po co komu kask ... wczoraj przy prędkości cirka 20km zaliczyłem OTB ... widziałem tylko jak mnie bidon wyprzedza po czym przywaliłem plecami i czachą w chodnik... oddechu w płucach zabrakło leżę i rozmyślam ...ocb ... żyje to dobrze ... głowa cała z palców leci krew w głowie się kręci ... generalnie jestem cały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagd Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Nadal nie rozumiem sensu dyskusji na temat kasku. Naoglądałem się już otwartych głów, pozdzieranych twarzy i rozplaśniętych nosów... Sam, kilkanaście razy zahaczyłem czaszką podczas jazdy o konar, raz o rozwleczony, druciany płot, gruchnąłem na plechy i potylicę - na korzeniach i jeszcze parę innych fikołków... Za każdym razem kask się sprawdzał - i fakt że mam drugi - (a wkrótce go zmienię na kolejny - z powodu sfatygowania) jest dla mnie wystarczającym argumentem - MNIE SIĘ PRZYDAJE. Jak coś, co może uratować ci makówę może być zbędne??? Tylko wyjątkowe siermięgi umysłowe chyba będą w tym temacie nadal mieć wątpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
celciusz Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 dzisiaj moj kask przeszedl test bojowy chwilam zagapienia na pobocze cos odwrocilo moja uwage i przy 30 km/h wale prosto w drzewo barkiem i glowa uderzam w pien na szczescie na glowie kask przyjmuje na siebie cale uderzenie ogolnie zadnych obrazen poza bolem barku i paroma otarciami .kupujcie kaski i jezdzijcie w nich przydaja sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciog Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Tu nie ma o czym dyskutować - w zeszły czwartek w czasie jazdy asfaltem moja małżonka (zawsze kask nakłada ale "było ciepło"). Załapała pobocze , salto i... najpierw "R" potem śmigłowiec do Akademii w Gdańsku...a wygląda jak Frankenstein... A gdyby było chłodniej albo jednak zmusiła się żeby go załozyć, byłaby najwyżej podrapana. A tak nie pokazuje się ludziom, żeby ich nie straszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Wyrazy współczucia . Oby szybko wracała do zdrowia i na rower. Bo o kasku to już raczej nie zapomni... Pozdrówko serdeczne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 wspólczuje mi też jest gorąco w kasku ja temu zaradzić ? hmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 w sumie to obecnie stałem sie posiadaczem met 5th element który ma 29 otworów wentylacyjnych . powinno byc lepiej ale jak jest słońce to pot mi zalewa okulary... ale mimo to nawet wczoraj jak poszedłem do garażu tylko regulowac rower i nie zabrałem kasku a miałem sie przejechac to ubrałem mojego staruszka uvexa którego trzymam w garazu ( boje sie jeździć bez kasku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Hm, wam jest gorąco w kasku? Może i trochę cieplej, ale za to pot nie ścieka na oczy, bo część jest wchłaniana przez gąbeczki w kasku. A ja akurat mam taką fizjologię, że pocę się straszliwie czy to w kasku czy bez. :029: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 20 Czerwca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 ale jak jest słońce to pot mi zalewa okulary Kup sobie chustę pod kask. Ja nie wyobrażam sobie jazdy bez niej. Naprawdę dużo lepszy komfort tylko musi być z odpowiedniego materiału oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 niestety kupiłem meta pod który nie moge nic założyć ..... rozmiar L ale pasuje dokładnie na moja głowe, a jest to największy rozmiar. niestety Mety tak podobno mają że rozmiarówka jest mała . dlatego na zime mam innego ( kominiarka czapka) . a do tego mam wrażenie że chusta bedzie mnie dodatkowo grzać .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolumb Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Mój Lazer ma tylko 13 otworów... Fakt, że przy ostatnich temp. ~30 stopni głowa się poci, ale czy w taką pogodę bez kasku by się nie pociła? Pewnie trochę mniej, ale myślę, że niewiele I jak już ktoś napisał, pot z czoła nie zalewa mi oczu tylko zatrzymuje się na gąbce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 ja bez kasku nie wsiadam na rower wiec nie wiem czy sie bedzie mi głowa pocic czy nie , pewnie tak natomiast to co pisze to moje przemyłsenia co do meta 5th element iże nie warto wydawać takiej kupy szmalu dla 29 otwarków , że mogłem kupić coś tańszego np za 200 PLN i też by było dobrze... i pewnie bym nie odczuł róznicy ..., Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike87 Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Ja w sumie dłuugo śmigałem bez kasku (parę ładnych lat), ale ostatnio zacząłem jeździć znacznie więcej i jak kupiłem swój nowy rower to postanowiłem zainwestować także w swoje bezpieczeństwo (a w zasadzie ucząc się na błędach innych użytkowników tego forum) i kupiłem sobie Authora Reflexa za 90zł po zniżce dla stałego klienta Jest on bardzo lekki i przewiewny, a odkąd go mam to bez kasku już nie wsiadam na rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciog Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Dzięki za życzenia - akurat jest na badaniach - co do kasku ma MET mojego brata który się szwęda gdzies po Panamie na statku. Ale na jej urodziny za kilka dni zamówiłem na Allegro Authora Basica - dokładnie taki jaki się jej podobał (czerwono-biało-czarny), tak że teraz sądzę iż będzie nosić choćby ze względów estetycznych...mam nadzieję.;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kas Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 kupiłem sobie Authora Reflexa za 90zł po zniżce dla stałego klienta Jest on bardzo lekki i przewiewny, a odkąd go mam to bez kasku już nie wsiadam na rower Ja też mam ten kask. Model z 2005 roku. Co prawda bidnym nie przysługuje prawo do narzekania, ale lekki i przewiewny to on na pewno nie jest. Za to dosć wytrzymały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagd Napisano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Mój kasm ma sporo dziur, ale na szczęście podczas upałów pot spływa mi na daszek, a potem ciurkiem tuż przed nosem. Zabawnie to musi wyglądać, ale przynajmniej okulary mam suche Swoją droogą, kupują c okulary też warto poyśleć żeby zasysały trochę powietrza na oczodoły... Uvex Airfighter np. są całkiem rozsądne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.