damianmks1 Napisano 17 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Chcialbym wybrac sie na wycieczke rowerowa na trasie Legnica - morze. Na rowerze jezdze czesto jednak nie sa to tak duze odleglosci. Moze mi ktos zaproponowac jakas trase, dac cenne wskazwki oraz co nalezy zabrac na taka wyprawe? Ile czasu zajmie taka trasa, sa jakies utrudnienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 17 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Startując z Legnicy wybrałbym Oder-Neisse Radweg.Cisza i spokój gwaratowane.Lepsze to niż jazda między autami po naszej stronie.Noclegi do wyboru,po obu stronach granicy,zakupy- ceny praktycznie takie same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaatM9 Napisano 17 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 nigdy nie jechałem nad morze rowerem i taras raczej nie znam ale tez planowałem kiedyś się tam wybrać.Wyjdzie jakieś 500km w jedna stronę będzie czyli jakieś 5 dni robiąc po 100km dziennie no możne 6 gór tam raczej nie ma a co zabrać było już trochę na ten temat poszukaj dużo nie pomogłem ale powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek91 Napisano 20 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Witam Jeżeli chodzi o trase to ja bym na Twoim miejscu zaufał wujkowi google,który wskazuje trase https://maps.google.pl/maps?saddr=Legnica&daddr=Mielno&hl=pl&ll=53.097323,16.298218&spn=2.675097,4.938354&sll=52.733113,15.394068&sspn=5.395847,9.876709&geocode=FV9bDQMdu4L2ACnBN0AShRIPRzGi5oggIRWOQw%3BFfTwOwMdDRf1ACmr0vWw4i0ARzFJF9YA5L4iVg&oq=Mielno&dirflg=b&mra=ltm&t=m&z=8&lci=bike Zawsze możesz skorzystac z google street view by podejrzec z jakimi rodzajami dróg będziesz miał do czynieniai ewentualnie wprowadzic male poprawki. Co do drogi to pamiętaj im wiecej numerków na oznaczeniu drogi tym lepiej, unikaj tych dwucyfrowych oznaczeń. Popytaj też na forach regionalnych na temat określonego odcinka tam na pewno Ci pomogą. Przede wszystkim Logistyka tej wyprawy jest bardzo ważna -nocleg jak/gdzie ? -dzienny dystans (rozłożenie wyprawy na kilka etapów) tak żeby się nie zajechac a dojechac -jedzenie i picie oraz dodatkowe wzmacniacze w postaci weglowodanow,które będa Ci bardzo potrzebne Było tu sporo informacji na temat przygotowania sie do wyprawy rowerowej.Wystarczy poczytac. Mam nadzieję,że chociaż trochę pomogłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.